ChemoMetec værdiansættes i øjeblikket til en forventet Price/Earning på mere end 70, og det er en helt ekstremt høj pris at betale for en aktie. Den eneste måde så høj en værdiansættelse kan begrundes på, er ved udsigten til en betydelig vækst i indtjeningen. Men her springer kæden af for ChemoMetec.

Selskabet fortæller ganske vist i indledningen til årsregnskabet 2013/14, at man i det kommende regnskabsår vil investere 9-11 mio. kr. i produktudvikling m.v., som kan danne grundlag for ”en fortsat effektiv udvikling, produktion og patentbeskyttelse af nye og innovative produkter”. Det lyder jo godt, men hvis man blader tilbage i ChemoMetecs tidligere årsregnskaber, så konstaterer man, at der stort set er tale om en afskrift af tidligere års udtalelser. Uden at regnskabstallene er kommet nærmere den indtjeningsvækst, som den aktuelle værdiansættelse forudsætter.

 

Abonnenter kan læse hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue / AktieUgebrevet nr. 33. Er du ikke abonnent, kan du prøve 3 uger gratis her