Formue

Waturu ejere forsøger ny børsnotering, denne gang i Norge

Morten W. Langer

torsdag 07. januar 2021 kl. 19:48

Det nødlidende børsnoterede First North-selskab, Waturu, som for tiden har fået stoppet handel med selskabets aktier på det danske aktiemarked, vil nu forsøge at få et af sine datterselskaber, Aquaturu, børsnoteret i Norge. Der er udsendt et brev til investorer med opfordring til at deltage i en pre-IPO kapitalforhøjelse. Datterselskabets revisor er netop fratrådt, og der er ikke tiltrådt og registreret en ny revisor.

Økonomisk Ugebrev erfarer, at selskabet har sendt mail til sine investorer om, at de nu har mulighed for at deltage i en såkaldt pre-IPO, med henblik på at rejse 6-8 mio. kr. før den endelige notering på  den norske vækstbørs, Oslo Børs Euro Next Growth marked, som er en international konkurrent til de andre Nasdaq-ejede børser i Norden.

I brevet til investorerne skriver Waturus CEO Toke Reedtz: ”En pre-IPO investering gennemføres for at sikre, at selskabet står stærkere frem mod den planlagte IPO. Selskabet forventer at kapitalforhøjelsen maksimalt vil udgøre mellem 6 og 8 MDKK baseret på en pre-IPO værdisætning på 40 MDKK. I forbindelse med den tidligere fortegningsrunde, var der solgt for ca. 12 MDKK til en værdisætning på 170 MDKK. Når værdisætningen er markant lavere, skyldes det, at der er tale om en pre-IPO investering og ikke en investering i et udbud i forbindelse med en børsnotering.”

Waturu havde tidligere varslet en notering af datterselskabet Aquaturu, der vil fremstille og sælge udstyr til vandrensning for fiskedambrug. Som bekendt blev den danske børsnotering opgivet, og om den udskudte IPO skriver Toke Reedtz, at ”hovedårsagen var, produkt lancerings forsinkelser i Waturu og den efterfølgende pressedækning, som fik markedsværdien af Waturu Holding A/S til at falde i perioden, hvorfor det ikke var muligt at gennemføre transaktionen som oprindeligt planlagt.”

Aquaturu, som er ejet af børsnoterede Waturu Holding, har ifølge Toke Reedtz ”skabt ny bæredygtig teknologi til bekæmpelse af bakterier, alger og parasitter i landbaseret ferskvandsopdræt af fisk, et marked i vækst, som har behov for grønne intelligente teknologiløsninger”. Aquaturu, som for tiden er uden revisor efter Beierholm fratrådte den 18. december 2020, blev etableret i juni 2020.

I brevet til investorerne oplyses, at ”Der er indgået LOI (letter of intent, som er uforpligtende, red) aftale med Musholm A/S, som er Danmarks største dambrugsaktør og er ejet af japanske Okamura Foods Co. Ltd. Der er ligeledes indgået LOI aftale med Aquabounty Inc. – en stor amerikansk Nasdaq noteret aktør indenfor landbaseret ferskvandsopdræt af laks.”

Fiskemester Klaus Kristensen fra Musholm bekræfter overfor Økonomisk Ugebrev, at man har aftalt med Aquaturu, at man skal teste anlægget, som man vurderer lyder interessant. ”Test af Aquaturus anlæg er blevet udskudt flere gange. Men vi håber på at komme i gang i løbet af foråret. Derefter må vi vurdere, om det er noget vi vil gå videre med”, siger han. Fra Løvlund Dambrug, som har testet teknologien i et lille år, siger fiskemester Jesper Skou, at de foreløbige resultater har været positive, men at man nu skal i gang med test af et justeret projekt.

Videre hedder det i investorbrevet, at ”valideringen af selskabets teknologi, til bekæmpelsen af bakterier og parasitter, er veldokumenteret via specialiserede eksterne test-laboratorier (Højvang Laboratorier A/S samt Bioneer A/S), hvor der er gennemført en række test på produktionsvand fra dambrug samt på vand tilført en model parasit (cryptosporidium).”

Økonomisk Ugebrev har spurgt Toke Reedtz om Økonomisk Ugebrev kan få lov til at se valideringsrapporterne fra de to testlaboratorier. Vi har endnu ikke modtaget svar fra Waturu på følgende spørgsmål:

>Hvad er tidsplanen for en IPO på Oslo Børs Euronext Growth marked?

>Er I gået i gang med pre IPO, og hvor mange af de ønskede 6-8 mio. kr. har I fået bindende tilsagn om?

>Foreligger der en egentlig skriftlig valideringsrapport fra Højvang laboratorier og/eller Bioneer, som bekræfter teknologiens effektivitet i et dambrug med store vandmængder gennemstrømning?

>Kan I udlevere denne/ disse rapporter?

Når – og hvis Økonomisk Ugebrev – får svar på disse spørgsmål, vil artiklen blive opdateret.

 

 

—————————————————————————————————–

Brevet fra Waturu til investorer:

“Som du ved, måtte vi rykke børsnoteringen af Aquaturu A/S, hvor du var skrevet op som fortegner.

Hovedårsagen var, produkt lancerings forsinkelser i Waturu og den efterfølgende pressedækning, som fik markedsværdien af Waturu Holding A/S til at falde i perioden, hvorfor det ikke var muligt at gennemføre transaktionen, som oprindeligt planlagt.

Aquaturu A/S er et spændende selskab, som har skabt ny, bæredygtig teknologi til bekæmpelse af bakterier, alger og parasitter i landbaseret ferskvandsopdræt af fisk, et marked i vækst, som har behov for grønne intelligente teknologiløsninger.

Bestyrelsen har derfor valgt, at selskabet skal afsøge muligheden for en børsnotering (IPO) på Oslo Børs Euronext Growth marked, der i forvejen har flere selskaber noteret, som arbejder med Akvakultur.

Akvakultur branchen er i dag en af de største bidragsydere til Norges BNP og det norske marked er kendetegnet ved at være verdens største børsmarked indenfor Akvakultur.

Som tidligere fortegner, får du derfor nu mulighed for at deltage i en pre-IPO investering i selskabet. Min. investering er på 25.000 DKK.

En pre-IPO investering gennemføres for at sikre, at selskabet står stærkere frem mod den planlagte IPO.

Selskabet forventer at kapitalforhøjelsen maksimalt vil udgøre mellem 6 og 8 MDKK baseret på en pre-IPO værdisætning på 40 MDKK.

I forbindelse med den tidligere fortegningsrunde, var der solgt for ca. 12 MDKK til en værdisætning på 170 MDKK. Når værdisætningen er markant lavere, skyldes det, at der er tale om en pre-IPO investering og ikke en investering i et udbud i forbindelse med en børsnotering.

Der er indgået LOI aftale med Musholm A/S, som er Danmarks største dambrugsaktør og er ejet af japanske; Okamura Foods Co. Ltd. Der er ligeledes indgået LOI aftale med Aquabounty Inc. -en stor amerikansk Nasdaq noteret aktør indenfor landbaseret ferskvandsopdræt af laks.

Valideringen af selskabets teknologi, til bekæmpelsen af bakterier og parasitter, er veldokumenteret via specialiserede eksterne test-laboratorier (Højvang Laboratorier A/S samt Bioneer A/S), hvor der er gennemført en række test på produktionsvand fra dambrug samt på vand tilført en model parasit (cryptosporidium).

Selskabet har fået udarbejdet en film, som viser hvorledes selskabets løsning fungerer i drift: https://youtu.be/ZGab8eA69gw

Teknologien er i dag i drift på et dansk dambrug og forventes ligeledes at være i drift hos bl.a. Musholm A/S og Aquabounty Inc. i første halvår 2021.

For at tiltrække flere investorer og markedsaktører, er Aquaturu nu at finde i det internationale magasin Fish Farmer https://issuu.com/fishfarmermag…/docs/fish_farmer_dec_2020

Som pre-investor er det muligt, at få adgang til en specialudgave af virksomhedens præsentation og virksomhedsbeskrivelse, inden du investerer.

Transaktionen gennemføres i samarbejde med selskabets advokat og forventes gennemført inden årets udgang.

Vi kontakter dig på baggrund af ovenstående én af de nærmeste dage.

Ved du allerede nu, at du ønsker at investere, så send en mail med investeringsbeløb og kontaktinformationer til management@aquaturu.com – Først til mølle princippet er gældende!

Med venlig hilsen

Toke Reedtz

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Ledelse

Vokseværk i Vestas: Forringet kvalitet og øgede garantier presser resultatet

De seneste års stærke vækstoffensiv i Vestas har kostet på kvaliteten. Garantihensættelser til fremtidige mulige tab halverede driftsindtjeningen i 2020, og det vil også klart ramme driftsresultatet i 2021….
Ledelse
Vokseværk i Vestas: Forringet kvalitet og øgede garantier presser resultatet
Ledelse
Erhvervslivets resultatskabere: Topchefer, vi lagde mærke til i denne uge
Formue
Nu løber den europæiske obligationsrente løbsk
Samfundsansvar
EU Rådet støtter nu forslag om land-for-land skatterapportering – læs reaktioner her
Samfundsansvar
Forvirrende politiske signaler fra Christiansborg spænder ben for elbil-salget
Formue
Økonomisk Ugebrev: Her er overblikket over vores investeringsprodukter
Finans
Moesgaard mobbede Valuer-stifter: Fik én mio. for aktiepost til værdi på 58 mio.
Formue
DAX Future: Nu begynder det at blive kritisk for europæiske aktier
Samfundsansvar
Danske investorers aktive ejerskab kikser i sager om menneskerettigheder
Life Science
Starter den næste rejse i Novo-aktien i år?
Samfundsansvar
ESG bør ikke sidestilles med ansvarlig og bæredygtig adfærd
Samfundsansvar
ATP strammer aktivt ejerskab, men danske selskaber slipper
Formue
Regnskab 2020: Vestas løfter sløret for ny vækst i 2025
Formue
Langers Skarpe. Gamechanger på nervøst aktiemarked: Afvent renteudviklingen

Seneste nyt

Finans
Jesper Berg: Her er Finanstilsynets styrker og svagheder
Finans
Vækstfonden har fiasko med dyre landbrugslån
Ledelse
Turnaround i B&O: Accelereret vækst mulig fra næste år
Formue
Coloplasts forventninger trues af usikkert 2. halvår
Foto: K-news – Rasmus Hylleberg
Samfundsansvar

Ørsted første i verden til efterleve ny standard for skattegennemsigtighed

Ørsted cementerer sin position som førende inden for Tax Governance. Som et af de første selskaber i verden rapporterer Ørsted sine skatteoplysninger efter Global Reporting Initiatives (GRI) nye standard…

Aktuel artikelserie

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?

Chefredaktør Morten W. Langer har i en artikelserie påpeget en stribe huller i NasdaqOMX’s arbejde med at skabe en dansk vækstbørs, investorerne kan have tillid til. Selskaber som Conferize og NPinvestor har fra start været

Andre artikelserier

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?
Ny3
KlimaBarometer for Dansk Økonomi
ESG analyser
Sustainable Finance
Ledelse
In 2020, Danish Large caps laid building blocks for new strategies
Finans
IPO Rating: Valuer ekstrem højrisiko med stribevis af uklarheder
Finans
Danish institutional investors are living up to the new law with loopholes on active ownership
Finans
Nationalbanken har aldrig kontrolleret den danske guldbeholdning: Er alle 66 tons der?
Samfundsansvar
ATP har flest klimafokuserede selskaber i porteføljen
Samfundsansvar
Novo og Mærsk åbner op for land-for-land skatteoplysninger
Samfundsansvar
Klimahensyn bliver varmt emne på de kommende generalforsamlinger
Finans
Skjulte milliardværdier: TDC er nu mere pensionskasse end televirksomhed
Formue
Vi åbner for nytegning: Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest gav et afkast på 32% i 2020
Life Science
Corona Nyt: Masker, medicin og patientudgifter
Finans
Norwegian svigter gode kunder: Løber fra tilgodehavender fra tidligere aflyste flyrejser
Formue
Expres2ion/ Bavarian: COVID vaccineudvikling ses starte forsøg i mennesker i februar
Ledelse
Transportgiganter viruskrisens overraskende Large Cap-vindere
Formue
Lys for enden af tunnelen for fremtidig Novozymes-vækst?

Seneste nyt

Formue
Q4-regnskab: Pandora-ledelse overforsigtig i 2021-udmelding
Samfundsansvar
Globalt ratingbureau opjusterer ESG risiko for Danske Bank

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

ESG & Impact: Investment Process and Portfolio Management
COVID-19: Solnedgangs­klausul udskudt i forhold til sager med baggrund i corona­epidemien
Nye regler om stigning i grundskylden på jorder med vindmøller og solcelleanlæg lempes under de afsluttende forhandlinger
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X