Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Jerusalem Post: Fire eksperter om Israels mulige reaktion på Irans angreb

Morten W. Langer

mandag 15. april 2024 kl. 15:04

Uddrag fra Jerusalem Post (frit oversat)

Hvordan skal Israel reagere på Iran? Her er hvad fire eksperter siger

 

Irans luftangreb på Israel – lanceret fra iransk jord – ser ud til at have ændret spillet mellem de to lande. Hvordan skal Israel reagere? 4 eksperter giver deres bud.

Irans luftangreb på Israel lørdag aften – lanceret fra iransk jord  – ser ud til at have ændret spillet mellem de to lande, efter flere års angreb udspillet via Irans proxy-styrker i regionen. Hvordan skal Israel reagere? Fire eksperter giver deres bud:

generalmajor. (Res.) Yaakov Amidror — “Til Rafah eller Teheran”

“Vi er nødt til at reagere – og der er to gode muligheder: Enten udnytter vi angrebet i går for at angribe Iran, eller for at nå til enighed med USA om at  gå ind i Rafah og eliminere Hamas der og i det centrale lejre som Deir al-Balah. Nu er det tid til at bruge vores internationale kredit. 

“Der er ingen prioritet mellem [de to mål]. I teorien kan de ske på samme tid. I praksis er Israel et lille land og ville have svært ved at styre det. Vi kan heller ikke glemme, at vi ikke gør det. ønsker at gå i krig med Libanon Hvis vi ikke tager til Iran, kan det være muligt at arbejde sammen med amerikanerne på den libanesiske front.

brig.-genl. (Res.) Jacob Nagel — “En væsentlig reaktion mod Iran på iransk jord”

”Forsvarssystemerne har opsnappet  mere end 90 %  af truslerne, men dette faktum bør ikke reducere prisen det mindste. Vi har brug for et væsentligt svar mod Iran på iransk jord på mindst tre forskellige måder:

“Vi er nødt til at angribe de infrastrukturer, der angreb os – industrierne, der byggede dronerne og lagrene. Vi skal også bruge denne engangsmulighed til at angribe iransk infrastruktur – ikke for at påvirke olieprisen, men for at vise, at vi kan også angribe gas, olie og derudover angribe nukleare anlæg og statslige institutioner.

“Den fejl, vi laver, er at tegne en ækvivalens mellem angrebet og skaden.”

brig.-genl. (Res.) Yossi Kuperwasser — “Vi ​​må ikke være selvtilfredse, men vi skal finde det passende svar”

“Israel er nødt til at reagere – iranerne siger, at de ændrer spillereglerne; selv i henhold til disse nye regler skal vi være den dominerende faktor for at vise dem, at der er en pris at betale. På den anden side skal vi huske, at vi vil fokusere på at fuldføre missionen i Gaza og opretholde gode relationer til den amerikanske administration. Vi må ikke være selvtilfredse – men vi skal finde det passende svar.

“Beslutningen om, hvordan der skal reageres, skal tages ud fra et strategisk synspunkt i forhold til den iranske akse og atomprogrammet. Iran forsøger at angribe os med hundredvis af våben fra den ene dag til den anden, det sidste vi har brug for er at et land som det, at have atomvåben.
 

“Hele verden må mobilisere sig til beslutsom handling for at forpurre det  iranske atomprogram , for at afvikle den akse, det har bygget, og for at erstatte den [Islamiske Republik] regime. Dette er ikke kun en mulighed, det er vores pligt.”

Tidligere Shin Bet-chef Yaakov Peri – “Israel må reagere”

»Jeg tror, ​​at Israel ikke har andet valg end at svare. Vi må svare, for at bevare vores position som den måske mest seriøse magt i Mellemøsten og før Iran. Med hensyn til hvordan og hvornår – efter Israels bekvemmelighed. Jeg ønsker ikke at gå ind i reaktionens karakter, men jeg synes ikke, det er værd at udsætte israelsk personel på spil. Vi er nødt til at angribe ved hjælp af teknologiske og andre midler, og Israel har kapaciteten til at gøre det.”

 

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank