Der er ikke mange investorer, der har øje på TCM Group for tiden. Med nedjusteringen af årsforventningen forleden kan en stor del af kursfaldet på 40 pct. siden august berettiges. Omvendt bør den lave fundamentale værdiansættelse få tålmodige investorer til at løfte brynene, skriver redaktør Steen Albrechtsen.
Ledelsen for køkkenproducenten TCM Group nedjusterede forleden årsforventningen til overskuddet. Det var den fjerde nedjustering af helårsforventningen siden februar. Oprindeligt lød den på et justeret EBIT-resultat på 70-100 mio. kr. Efter de foreløbige 3. kvartalstal og den seneste nedjustering lyder forventningen på 40-50 mio. kr. – mod en forventning i august på 68-90 mio.
EBIT-nedjusteringen på mindst 28 mio. kr. forklares med lavere salgsaktivitet end ventet, hensættelser til tab på trængte butikker på 5 mio. kr. og en rapporteringsfejl på 10 mio. kr. for helåret. Sammenligningen mellem februar-forventningen og den opdaterede forventning, er svær på grund af opkøbet af skabsproducenten Aubo, der forstyrrer billedet af justeringer. Opkøbet lukkede i starten af juli og vil forventeligt bidrage i 2. halvår med lidt over 100 mio. kr. i omsætning og ca. 10 mio. kr. i EBIT.
Årets første ni måneder har leveret 795 mio. kr. i omsætning, hvoraf 3. kvartal gav 258 mio. kr. Heraf indgår Aubo endda anslået med 50-60 mio. kr. Det viser, at den hidtidige TCM-forretning er nede omkring 200 mio. kr. i omsætning hvert kvartal, eller hvad der svarer til et fald på over 20 pct. i forhold til det boomende coronadrevne salg i 2021/22.
Med den aktuelle forventning er der udsigt til en omsætning på 245-295 mio. kr. i 4. kvartal inkl. Aubo. Samtidig er der med 38 mio. EBIT realiseret i årets første ni måneder allerede nu en forventning om, at 4. kvartal kun bidrager med 2-12 mio. kr. i EBIT. Det synes lidt lavt, givet at 3. kvartal leverede et justeret EBIT på 3 mio. kr. på trods af flere lidt særlige poster.
2024 vil formentlig starte lidt svagt, fordi man i modsætning til i år ikke går ind i året med en solid (rest-)ordrebog fra nybyggeriet. Forbrugerne har tydeligvis revurderet situationen ovenpå inflations- og rentestigningerne, både når det gælder nybyggeri af boliger og indkøb af nye køkkener til boligen.
Den positive del af historien er, at aktiviteten ser ud til at have bundet ud. Men det tager tid, førend den genstartede aktivitet når hele vejen igennem til køkkenleverancerne. Ledelsens melding er, at salget til forbrugerne (B2C) ser en moderat positiv trend.
TCM hentede 79 mio. kr. i juni måned til delvis finansiering af opkøbet af Aubo og antallet af udestående aktier er nu 10,4 mio. Markedsværdien af TCM Group er omkring 425 mio. kr. i forhold til det forventede EBIT-resultat på 40-50 mio. kr. Med tanke på den generelle usikkerhed i økonomien og de svære markedsforhold er det i vores øjne et ganske attraktivt niveau.
Selvom fortiden ikke er nogen garanti for det fremadrettede, så kan vi konstatere, at TCM tidligere har leveret et justeret EBIT-resultat på 140-150 mio. kr. i perioden 2019-2021 på basis af en omsætning på 1,0-1,1 mia. kr.
I det svære 2022, hvor omkostningsinflationen ramte i stor stil, leverede TCM et EBIT på 103 mio. kr. på basis af en omsætning på 1146 mio. kr. Med en omsætning i et svagere 4. kvartal på 245-295 mio. kr. skal der ikke megen fremgang til, førend omsætningen igen er omkring 1 mia. kr. i den eksisterende forretning. Og det bør være muligt at vende tilbage til en solid EBIT-margin betydeligt tættere på 10 pct. og højere på sigt.
Det er tydeligt, at TCM ikke er en aktie, der står højt på indkøbssedlen hos investorerne for tiden. Udover at køkkenmarkedet stadig er presset af renteniveauet, et svagt nybyggeri, m.m., så hjælper den lave markedsværdi heller ikke på aktiekursen. Med en markedsværdi på kun 400 mio. kr. og en gennemsnitlig daglig omsætning på under 10.000 stk. er den formentlig uinteressant for stort set alle større institutionelle investorer.
Det er åbenlyst, TCM arbejder ret tæt på break-even, så der skal ikke nogen kæmpe bedring i markedet til at løfte EBIT markant. Vi har også tidligere set ret hurtige omkostningstilpasninger, og det forventer vi vil fortsætte, så indtjeningen kan blive beskyttet.
Efter opkøbet af Aubo er gælden steget til 400 mio. kr. ultimo 3. kvartal, og det er klart et punkt, man skal have et lille ekstra øje på. Det blev dog klart afvist på telefonkonferencen, at man ville komme i nærheden af at bryde sine bank covenants.
Steen Albrechtsen
SA og/eller nærtstående ejer aktier i DSV
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.