Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

FC Midtjylland landede nyt historisk overskud

Prosper Raaberg

tirsdag 21. januar 2020 kl. 11:41

FC Midtjylland realiserede for andet i træk et “historisk stort” overskud før renter og afskrivninger på 99 mio. kr. for regnskabsåret 2018-2019 mod 87,2 mio. kr året før. Med en nettoomsætning på 107,9 mio. kr. mod 97,1 mio.kr. og en bruttoomsætning på 195,9 mio. kr. mod 174,8 landede årets resultat før skat dog på 66,4 mio. kr. mod 66,7 året forinden.

Udover at betegne resultatet som økonomisk tilfredsstillende bryster ledelsen sig af, at klubben vandt sin første pokaltitel siden klubben blev en en fodboldmæssig forretnings-realitet i 1999 med sammenlægningen af Herning Fremad og Ikast FS. Pokaltitlen er desuden klubbens tredje titel indenfor de seneste fire år. FC Midtjyllands hovedaktivitet består netop i “drift af en fodboldforretning.”

Ledelsen mener, at en medvirkende årsag til det historiske resultat ikke mindst skyldes salget af flere store profiler. Navnlig fordi Dominick Drexler, som netop var købt ind til start i forårssæsonen, skiftede til FC Køln, før han overhovedet havde fået debut. “Efter sin underskrift med FCM modtog han flere tilbud fra tyske klubber, som han fandt mere attraktive,” skriver ledelsen i sin beretning og tørt tilføjer, at “han dermed mod forventning ikke blev en sportslig forstærkning, men derimod en indbringende businesscase med salget til FC Køln.”

Yderligere modtog klubben, som de selv beskriver det, “en passende kompensation”, da de indvilligede i at sælge cheftræner Jess Thorup til den belgiske klub Gent og i stedet forfremmede klubbens succesrige U19-cheftræner, Kenneth Andersen, til cheftræner for Superligaholdet.

Den kommercielle vækst i FC Midtjylland steg desuden mere end forventet. “Således blev såvel budget som tidligere omsætningsrekorder oversteget markant. (…) og samtidig med et klart fokus på omkostningerne, har det afledt en stigning i dækningsbidraget for den kommercielle afdeling i forhold til tidligere,” skriver ledelsen, der glæder sig over, at forventningerne til det kommende (nu igangværende ) år er i en fortsat positiv udvikling. Hvilket på sigt vil kræve yderligere investeringer i det kommercielle setup, tilføjer de.

Ledelsen anser resultatet som endnu “et fremragende og imponerende resultat” og mener, at “overskuddet skal bruges til at fortsætte udviklingen både sportsligt og kommercielt, så selskabet fremadrettet fortsat kan præstere positive resultater.”

Selskabets egenkapital var ved indgangen til det igangværende regnskabsår således 149,5 mio. kr. mod 93,8 samme tid året før.

FC Midtjyllands bestyrelse består af Rasmus Frøkiær Ankersen (formand), Johny Kurt Rune, Clifford Crown, Nityajit Saidrev Raj, Kristian Tværgaard og Henrik Hyldgaard, mens direktionen udgøres af direktør Claus Steinlein og Jacob Ørngreen Jørgensen.

Ifølge Selskabsregistret er FC Midtjyllands hovedaktionær Matthew Benham, som er bosiddende i London, Storbritannien og ejer minimum 90 procent af aktiekapitalen. Selskabet tegnes af bestyrelsens formand eller næstformand i forening med to andre bestyrelsesmedlemmer eller i forening med et bestyrelsesmedlem og en direktør, eller af den samlede bestyrelse.

Sportsligt har FC Midtjylland aktuelt i den igangværende turnering, der for tiden holder vinter-pause, placeret sig i en absolut førerposition med 50 points – fire foran nærmeste konkurrent fra FCK og hele 14 points foran AGF på 3. pladsen. Holdet indleder anden halvdel af turneringen mandag den 17. februar, hvor holdet hjemme tager mod Lyngby, der holder vinterpause på 8. pladsen med 28 points.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank