Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

God sensommer redder Tivolis besøgstal

Bruno Japp

torsdag 07. november 2024 kl. 11:40

Tivoli har oplevet en økonomisk god sommer, selvom lavere besøgstal på grund af vejret først blev reddet af en smuk sensommer. Mens både omsætning og overskud steg, så faldt pengestrømmen, og aktien handles stadig til en for høj forventet Price/Earnings.

Halvvejs gennem regnskabsåret konstaterede Tivoli, at antallet af gæster i sommerperioden lå under det forventede. Årsagen var sommervejret, men forbedring af overskud pr. omsætningskrone skabte alligevel en historisk god sommer ud fra en økonomisk synsvinkel.

Nu er vi et kvartal længere fremme, og det uforudsigelige danske vejr har igen fået en hovedrolle i Tivolis regnskaber. Mellem 2. og 3. kvartalsregnskabet opjusterede Tivoli nemlig forventningerne til både omsætning og overskud før skat med henvisning til et bedre vejr i sensommeren.

Forventningerne til omsætning og resultat før skat er hævet fra 2023-niveauet omkring henholdsvis 1200 mio. kr. og 110 mio. kr. til 1250 mio. kr. og 130 mio. kr.

Ifølge det nye 3. kvartalsregnskab kompenserede en smuk sensommer fuldt ud for den regnfulde sommer, og besøgstallet ligger nu 2 pct. højere end i samme periode i fjor.

Den information giver lyst til straks at læse videre i regnskabet, for hvis Tivoli satte historisk rekord indtjeningsmæssigt, mens vejret var dårligt, hvordan gik det så, efter solen havde jaget regnskyerne på flugt?

Ved første øjekast er svaret lidt overraskende, at det egentlig ikke gik nævneværdigt anderledes.

Efter første halvdel af året lå Tivolis omsætning 9,4 pct. højere end året før, men efter 3. kvartal var væksten faldet til 5,4 pct. Omkostningerne steg dog kun 4,9 pct. mod 6,9 pct. ved halvårsregnskabet.

Sommerperioden vægter langt tungere i regnskabet end årets indledende måneder, så trods den tilsyneladende afmatning i vækstprocenterne blev resultatet før skat øget med 61 pct. fra 38,1 mio. kr. i de første tre kvartaler af 2023 til 61,4 mio. kr. i år.

En ekstraordinær indkomst på 10,5 mio. kr. som kompensation for Covid-19 påvirker dog tallene, men uden denne kompensation ligger væksten stadig på 34 pct.

Til gengæld gik det den modsatte vej for Tivolis pengestrøm. Pengestrømmen fra driften gik tilbage fra 137,2 mio. kr. i fjor til 115,1 mio. kr., og pengebindingen i investeringer steg fra 96 mio. kr. i fjor til 112 mio. kr. i år. De store investeringer i år forklares med: ”…renovating the Glass Hall Theatre restaurant, the area behind the Main Entrance and the garden in front of the Pantomime Theatre.

Konsekvensen er næsten balance mellem ind- og udbetalinger (Frit Cash Flow på 3,1 mio. kr.) mod et likviditetsoverskud på 41,2 mio. kr. i fjor.

Dermed er der næppe udsigt til en forøgelse af dividenden, som er af rent symbolsk størrelse.

Aktien handles nu til en forventet Price/Earnings på 38 mod 46 ved vores seneste analyse i ØU Formue 28/2024. Det er imidlertid stadig et højt tal for et selskab med moderat vækst. Så selvom vi hæver kursmålet en smule efter opjusteringen, anser vi stadig Tivoli som værende for dyr.

Konklusion

Aktuel kurs 690

Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 656

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser.

Tivoli - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank