Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

FCK ved at blive solgt til eksterne investorer

Morten W. Langer

torsdag 16. marts 2023 kl. 17:40

FCK ved at blive solgt til eksterne investorer

I en ulden børsmeddelelse fra børsnoterede Parken SE fremgår det indirekte, at ledelsen sikkert er tæt på at sælge fodboldforretningen FCK helt eller delvist til eksterne investorer, der også skal drive det danske nationalstadion. Ledelsen skriver det ikke direkte, men det kan ikke tolkes på andre måder, skriver chefredaktør Morten W. Langer i denne analyse. Hans bud på en køber af FCK er Parkens storaktionær Lars Seier Christensen, der har vist langt større interesse for fodboldforretningen end de to jyske købmænd. Parken afviser, at der er konkrete salgsovervejelser.

Ledelsen og de store aktionærer i børsnoterede Parken Sport & Entertainment har det seneste år tumlet rundt som en elefant i en glasbutik, når det handler om den strategiske og forretningsmæssige retning.

Nyeste melding er en børsmeddelelse, hvori det oplyses, at fodboldforretningen med tilbagevirkende kraft til 1. januar 2023 udskilles i et selvstændigt selskab. Formelt lægges fodboldforretningen i et P/S, som er et partnerskab, der giver ejerne visse skattemæssige fordele.

I børsmeddelelsen oplyses intet konkret om rationalet bag udskillelsen andet end øget gennemsigtighed. Men transaktionen synes kun at have ét formål, fremgår det mellem linjerne: Nemlig at fodboldforretningen, altså FCK, sælges helt eller delvist til en eller flere nye finansielle storinvestorer med forretningsfokus på dels at drive fodboldforretning og dels at drive events, koncerter og andre arrangementer med et stort publikum.

I det følgende gennemgås, hvad der må anses for at være meget stærke indikationer på, at fodboldforretningen snart sælges helt eller delvist.

For det første oplyses, at den nye selvstændige fodboldforretning ”F.C. København P/S på etableringstidspunktet vil være 100 % ejet af PARKEN Sport & Entertainment A/S.” Heri ligger utvivlsomt, at ejerskabet på sigt ikke skal være 100 pct.

For det andet giver det kun mening, at det nye fodboldselskab skal betale husleje for at leje sig ind i Parken stadion, hvis ejerskabet er forskelligt hos udlejer og lejer. Ellers kunne man fortsætte som nu, hvor der ikke er en egentlig lejekontrakt, men kun en intern indtægts- og omkostningsfordeling. I børsmeddelelsen oplyses, at ”der vil mellem PARKEN Sport & Entertainment A/S og F.C. København P/S blive etableret en 30-årig uopsigelig lejekontrakt for leje af stadion eksklusive kontortårnene.”

For det tredje er det påfaldende, at udskillelse af fodboldaktiviteterne sker med tilbagevirkende kraft til 1. januar 2023. Ledelsen skriver: ”Udskillelse af fodboldaktiviteterne: I forlængelse af selskabsmeddelelse 20/2021 har bestyrelsen for PARKEN Sport & Entertainment A/S truffet beslutning om, at der med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2023 sker en udskillelse af fodboldaktiviteterne i F.C. København til et selvstændigt partnerselskab (P/S). Selskabet vil blive registreret med navnet F.C. København P/S. Den formelle registrering af F.C. København P/S vil ske ultimo marts 2023.”

Videre oplyses, at Parkens ledelse fortsat overvejer at sælge ejendomsporteføljen, herunder antageligt kontortårnene, selve stadion og ejendommene i Lalandia. Det indikeres også at selve Lalandia er til salg. Gennemføres alle disse hensigtserklæringer er det en mulighed, at hele den aktuelle Parken-koncern splittes op og sælges til eksterne parter.

Rationalet bag en opsplitning er, at de enkelte dele vil kunne sælges mere målrettet til investorer, herunder ejendomsselskaber, internationale kommercielle fodboldselskaber og eventudbydere. Og salget af FCK med et supergodt økonomisk 2022-overskud i bagagen og udsigt til deltagelse i et europæisk gruppespil vil kunne give en salgspris i milliardklassen. Penge, som kan anvendes til at modernisere det noget slidte nationalstation og tilbagebetaling af den milliardstore rentebærende gæld til Nordea.

Synliggørelse af merværdierne må forventes at få aktien til at springe yderligere i vejret.

Planen om at frasælge alle ejendomsaktiviteter, som blev varslet for over et år siden, ser ud til at være gået i vasken, ikke mindst fordi finansieringsrenterne er sprunget i vejret, og det har øget ejendomsinvestorernes afkastkrav, hvilke har presset potentielle salgspriser. Helt eller delvist frasalg af fodboldforretningen og eventaktiviteter giver mening, da det er den mest usikre del af koncernen.

Parken oplyser i en mail til Økonomisk Ugebrev, at der “ikke er nogle aktuelle planer om helt eller delvist frasalg af F.C. København. Derfor er det spekulationer.”

Morten W. Langer

 

Her kan du tilmelde dig Økonomisk Ugebrevs gratis nyhedsbreve om:

Aktieinvestering, Finansiel virksomhed, Ledelse & Strategi, Samfundsansvar og Bestyrelsesarbejde

 

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø søger Akademiker til Økonomistyring
Region Hovedstaden
Head of Financial Management til Cobblestone
Region Hovedstaden
Hvad siger du til at surfe rundt på nettet, mens du passer dit arbejde? Lige nu søger vi nye kollegaer til Moms på e-handel i Frederikssund
Region Sjælland
Grant Thornton søger revisor med minimum et par års erfaring
Region Hovedstaden
Er du Grønlandsbankens nye Erhvervsrådgiver?
Grønland
Head of Controlling – Kalundborg Refinery
Region Sjælland
Tekniske graduates til Koncern IT – en af Danmarks største it-arbejdspladser
Region Hovedstaden
Graduates til Koncern IT – en af Danmarks største it-arbejdspladser
Region Hovedstaden
Erhvervsrådgiver til Erhvervscenter Aalborg
Region Nordjylland
Energinet søger bred profil med økonomisk eller juridisk baggrund
Region Syddanmark

Mere fra ØU Kultur

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: [email protected]
Jobannoncer: [email protected]
Redaktion: [email protected]
Annonce materialer: [email protected]
Bogholderi: [email protected]

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[esi iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]