Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Tivoli tilbage ved fuld styrke efter Covid-19

Bruno Japp

fredag 26. august 2022 kl. 13:00

Tivoli tilbage ved fuld styrke efter Covid-19

Tivolis halvårsregnskab indeholder årets tredje opjustering, og den markant større klarhed i ledelsens udmeldinger reducerer behovet for at indregne en risikopræmie i kursen.

Tivolis halvårsregnskab var det bedste i tre år, og underskuddet på 55,8 mio. kr. før skat viser, at man er kommet langt i arbejdet med at lægge Covid-19 mareridtet bag sig.

Ganske vist er et underskud på 56 mio. kr. ganske betydeligt, men det skal ses i lyset af, at 1. halvår traditionelt er underskudsgivende for Tivoli. Hvis vi sammenligner med 1. halvår 2017, før nogen havde hørt om Covid-19, restriktioner, nedlukninger osv., havde Tivoli dengang et underskud før skat på 51,4 mio. kr. i 1. halvår.

Den positive udvikling bekræftes lidt højere oppe i regnskabet, hvor Tivolis EBITDA (driftresultat før af- og nedskrivninger) i år er plus 5,1 mio. kr. Det skal ses i forhold til et underskud på 55,4 mio. kr. i samme periode i fjor.

Hvis vi også for denne regnskabslinje sammenligner med tiden før Covid-19, konstaterer vi, at Tivoli i 2018 havde et overskud på 14,3 mio. kr. og året før et minus på 7,2 mio. kr. Afvigelserne fra år til år er altså så små, at de må tilskrives naturlige ændringer fra år til år.

Betydeligt højere aktivitetsniveau end ventet
I halvårsregnskabet fortælles om besøgstal over det forventede, og for Tivolis aktiviteter som helhed fortælles om et betydeligt højere niveau end forventet.

Det kan aflæses i indtjeningen, og Tivoli opjusterede helårsforventningerne to gange mellem 1. kvartalsregnskabet og halvårsregnskabet. I forventning om et godt 2. halvår opjusterer man nu for tredje gang, så omsætningen forventes at blive 1050 mio. kr. og overskud før skat på 60-85 mio. kr. På omsætningssiden er man dermed tilbage på niveauet før Covid-19, hvor den gennemsnitlige årsomsætning i årene 2017-19 var 1016 mio. kr.

Det samme gælder stort set på indtjeningssiden. Ganske vist havde man i 2017-19 et gennemsnitligt overskud før skat på 143 mio. kr., men hvis vi korrigerer for en stor ekstraordinær indtægt på 134,5 mio. kr. i 2019, ender vi i stedet på et gennemsnitligt årligt overskud før skat i perioden på 98,6 mio. kr.

Med en varm og solrig sommer i Tivolis vigtigste kvartal tør vi godt spå endnu en opjustering inden regnskabet for 3. kvartal aflægges den 27. oktober.

Positiv værdi i klar information
Vi lægger også vægt på, at selskabets børsmeddelelser er blevet betydeligt klarere og uden de forbehold og usikkerhedselementer, som vi anerkender har været nødvendige pga. udefrakommende forhold.

Tivolis tilbagevenden til klare og tydelige informationer til aktionærerne om forventningerne til fremtiden er vigtig. Det sender nemlig et signal om ledelsens tillid til selskabets indtjening, og reducerer investorernes behov for at indregne en ekstra risikopræmie i værdiansættelsen af Tivoli.

I ØU Formue 16/2022 satte vi 6 mdr. kursmålet til 830 med forbehold for den usikkerhed, som Tivoli selv gav udtryk for på det tidspunkt. Investorerne reagerede i første omgang ikke nævneværdigt på Tivolis tredje opjustering i år, men vi tøver ikke med at hæve vores kursmål. Med udgangspunkt i ugens halvårsregnskab reducerer vi risikopræmien i aktien og hæver 6 mdr. kursmålet til 888.

Bruno Japp

Aktuel kurs 820,00

Kursmål (6 mdr) 888,00

Tivoli - konkurrentnøgletal

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank