Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe: Deltag i festen, men undgå tømmermænd og forlad den i tide

Morten W. Langer

mandag 19. april 2021 kl. 11:47

De vestlige aktiemarkeder fortsætter ufortrødent stigningerne, og på det seneste har det igen været teknologi og cykliske forbrugsaktier, der har trukket mest.

Den seneste uge har danske aktier slet ikke fået del i festen med en stigning på kun 0,4 procent til Copenhagen Benchmark indeks. Nogle af de stærkeste danske aktier den forgangne uge har været de teknologirelaterede selskaber Netcompany, RTX og Columbus. Også transportaktierne DSV og NTG har leveret pæne plusser.

Annonce: PRØV ØKONOMISK UGEBREV TRADER I TO UGER FOR 9 KR.

Sidst i den forgangne uge er det generelle marked også blevet trukket af nogle nye trækdyr, som varsler godt for det danske aktiemarked. Efter en lang periode med tegn på bunddannelse efter store kursfald, ser det ud til, at health care er ved at finde nye kræfter, og det samme er tilfældet for alternativ energi, herunder vind.

Gode udsigter for danske Healthcare-aktier
Vi bemærker, at det amerikanske health care indeks torsdag og fredag er kørt op over den tidligere top efter en konsolideringsperiode siden starten af januar 2021. Med det tekniske brud ser vi god mulighed for, at de danske healthcare aktier trækkes med op.

Det gælder også for biotech, eksempelvis Bavarian og Genmab. Sidstnævnte har den seneste uge kørt tøvende opad, og fredag nåede aktien den afgørende tekniske modstand. Brydes den mandag, er der langt op til en solid stigningsperiode.

Vi ser også gode takter for alternativ energi, hvor vi blandt andet følger ishares Global Clean Energy. Også her er der gode takter, men vi mangler også her det endelige købssignal.

På vores hjemmebane synes Vestas at have taget forskud på de positive udsigter, og aktien har allerede leveret det tekniske købssignal. Modsat synes Ørsted nu at blive negativt afkoblet fra det generelle clean energy indeks. Og aktien har den seneste uge præsteret relativt ringe, hvilket må skyldes selskabsspecifikke forhold eller blot det faktum, at aktien er ekstremt højt værdisat.

Annonce: PRØV ØKONOMISK UGEBREV TRADER I TO UGER FOR 9 KR.

Vær opmærksom på sektorrotationen
Som det fremgår af ovenstående ser vi gode muligheder i aktiemarkedet fremad. Men man skal være meget opmærksom på den rotation, der sker i markedet. I den første del af året har banker og industri trukket meget af læsset. Med oplægget i den forgange uge til vigende obligationsrenter tror vi, at de store bankaktier får lidt modvind.

På den helt korte bane kan gode 1. kvartalsregnskaber fra bankerne alligevel trække de danske banker op. Vores analyse af udsigterne for de danske banker viser et meget positivt billede af 1. kvartal, så der kan let komme positive overraskelser.

Jyske Bank har den seneste måned udmeldt hele to opjusteringer, hvilket vidner om et positivt grundlag for alle bankerne.

For industriaktier ser vi, at rotationen tilbage mod teknologi og health care vil lægge et pres, så det er nok ikke her, de store kursstigninger kommer. Industriaktierne er den første del af året løbet rigtig hurtigt, så vi skal ikke forvente så meget herfra. Som en dansk undtagelse mener vi, at FLSmidth har gode muligheder for at køre fremad, ikke mindst når – og hvis – der snart kommer en meddelelse om overtagelse af tyske Thyssenkrupps mineraludstyrsforretning.

Vi fastholder fuld investering
Vores bundlinje er altså, at vi fortsat vil være med i markedet, og aktuelt endda fuldt investeret i Økonomisk Ugebrevs Portefølje.

Vi skal dog være meget opmærksomme på den rotation, som eventuelt får mere styrke nu, og så skal vi også være opmærksomme på, hvordan de generelle risikoindikatorer udvikler sig. Vi mener nemlig fortsat, at vi er midt i en aktieboble med rendyrket eufori, som rigtigt nok kan fortsætte lang tid endnu.

Grundlaget for, at denne eufori kan fortsætte, er især en hurtig udrulning af vaccinerne i den vestlige verden, som i løbet af de næste måneder vil betyde genåbning af samfundene og et forbrugsboom med tårnhøje vækstrater til følge.

Denne fest for økonomien kan meget vel udløse stigende inflation, og hvis de lange renter og inflationsforventningerne igen stiger markant, vil det være et alvorligt advarselssignal.

Så vores budskab er: Deltag i festen, men vær parat til at forlade den hurtigt, hvis du vil undgå tømmermænd.

Annonce: PRØV ØKONOMISK UGEBREV TRADER I TO UGER FOR 9 KR.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Forretningsudvikler til Pension og Formue
Pension, Formue
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Midt- og Nordjylland
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Afdelingsdirektør for forretningsudvikling Private Banking
Private Banking
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Region hovedstaden og Sjælland
Regnskabsassistent til Pharma Nord
Region Syddanmark
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Region Hovedstaden
ØKONOMIMEDARBEJDER – Carlsbergfondet
Region Hovedstaden
DIGITALISERINGSCHEF – Muskelsvindfonden
Region H
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland
Kontorchef for økonomi, analyse og kunder i Færdselsstyrelsen
Region H

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank