Log ind
Log ind
Formue

Langers Skarpe: Hård sektorrotation fredag: C25-elite står for skud?

Morten W. Langer

lørdag 07. august 2021 kl. 18:50

Fredagens stærke amerikanske jobrapport fik aktiemarkedet til at vende på hovedet. I kølvandet på stigende obligationsrenter indtraf en hård sektorrotation, som især ramte de dyreste danske health care aktier. Til gengæld blev bankaktierne og nogle af de perspektivrige industriaktier løftet frem. Hvis billedet af forstærket økonomisk vækst i USA bider sig fast, vil vi få fortsat stigende obligationsrenter.

Og så vil den sektorrotation, vi så fredag, også fortsætte. Fredag steg bankaktierne markant, blandt andet med plusser på mere end 3 procent til Sydbank og Jyske Bank. Til gengæld fik nogle af de dyreste health care aktier store tæsk i kølvandet på, at det europæiske Stoxx Europe Health care også faldt. Novo Nordisk faldt 2,5 procent, Genmab og ChemoMetec næsten 4 procent, Demant og GN Store Nord 3 procent .

Umiddelbart synes vi, at det var en meget hård reaktion på et måske-signal på en vedvarende sektorrotation over mod de cykliske navne. Pæne plusser var der til FLSmidth, Vestas, Ørsted, NKT og NTG. Overreaktion på et enkelt nøgletal? Markedet vendte alene på grundlag af et enkelt nøgletal, de amerikanske jobtal, som siger mere om forhistorien end om fremtiden. Samtidig mener vi heller ikke, at man skal overvurdere betydningen af jobtallene, da hovedparten af jobvæksten kom indenfor restauration, hotel og undervisning, altså sektorer som ikke er direkte relateret til fremstilling.

Vi bemærker, at de fleste ledende økonomiske indikatorer på det seneste har indikeret en opbremsning i væksten samtidig med, at inflationen fortsat peger opad. Vi vil de næste uger holde skarpt øje med udviklingen i obligationsrenten, som fredag gav et mindre teknisk gennembrud opad. Fortsætter obligationsrenten opad, vil rotationen over mod de cykliske aktier fortsætte med bankerne som en oplagt købsmulighed.

Får vi fortsat stærke økonomiske nøgletal, vil snakken om en tapering fra den amerikanske centralbank blive forstærket. Altså at de vil skrue ned for de pengepolitiske stimulanser med færre obligationsopkøb og en højere kort rente. Det vil tage luften ud af det generelle aktiemarked. Også selvom makroøkonomien bevæger sig solidt fremad.

Til gengæld er der stor risiko for, at de dyreste health care navne samt teknologiaktier vil ligge underdrejet og endda måske blive sendt yderligere ned ad bakke. Modsat – hvis obligationsrenterne genoptager nedturen – vil vi fortsat se health care og teknologi outperforme. Der vil komme fornyet pres på bankaktier og cykliske aktier. Lave renter kan løfte aktiemarkedet yderligere. Men til gengæld vil de lave renter kunne løfte aktiemarkederne endnu højere op. Med meget lave obligationsrenter vil det igen blive opfattelsen, at der ikke er andre steder at være for investorerne end aktiemarkedet.

Så aktierne kan altså blive løftet yderligere, hvis udsigten til en lettere økonomisk opbremsning holder stik. Lige nu står vi foran et meget kompliceret billede: Vi bemærker dog, at europæiske aktier står foran et stærkt rallysignal. Den tyske DAX Future har de seneste dage testet 15.750 niveau, som de seneste tre måneder har udgjort en hindring for yderligere stigninger. Kommer dette tekniske brud, tror vi på en upside på 5-8 procent de kommende uger. Ved stigende obligationsrenter forventer vi dog, at dette niveau vil udgøre et loft. Og lige nu er det mest dette scenarie, vi hælder til – med en sandsynlighed på 60-40 procent.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Vendor Finance Manager til Danish Agro
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering
Økonomichef til en vild kommune
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Dansk Sygeplejeråd søger erfaren økonomimedarbejder med flair for regnskabsprocessen fra A-Z
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser

Mere fra ØU Formue

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]