Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langsom genstart og en mere stejl amerikansk rentekurve

Hugo Gaarden

tirsdag 12. maj 2020 kl. 10:00

De europæiske lande er for alvor begyndte at genstarte økonomien, mens der er debat om det i USA, hvor rentekurven er blevet mere stejl, og hvor der er forventninger  om nulrenter.

Uddrag fra Danske Bank:

Storbritanniens premierminister Boris Johnson har annonceret de første skridt til en genåbning af samfundet. Han opfordrede folk, som ikke kan arbejde hjemmefra, f.eks. i produktion og byggeri, til at vende tilbage til arbejdet. Han fremlagde samtidig en plan for genåbning af skoler fra 1. juni og lempeligere krav til udendørs sport. Andre tiltag blev strammet, herunder en to ugers karantæne for passagerer, der ankommer til Storbritannien.

Flere andre europæiske lande som Danmark, Norge, Frankrig, Spanien, Italien og Tyskland er også begyndt at åbne op. Men i Seoul har myndighederne været nødt til at lukke barer og klubber pga. nye virustilfælde. I Tyskland steg R (reproduktionsraten) i weekenden til 1,1 efter de indførte lempelser.

I USA forsøger præsident Trump at overbevise befolkningen om, at det er sikkert at vende tilbage til arbejdet, eftersom ledighedsraten er nu steget til 14,7 %, og mere end 20 millioner personer mistede jobbet i april. Virussen har dog nu helt bogstaveligt ramt Det Hvide Hus, og vicepræsidenten er gået i selvvalgt isolation, efter at hans pressesekretær Katie Miller fredag fik konstateret COVID-19. Katie Miller er gift med Stephen Miller, som er en del af Trumps inderkreds og hovedarkitekten bag Trumps immigrationspolitik.

Det amerikanske aktiemarked steg i fredags, da jobrapporten ikke var helt så slem som forventet, og analytikere fremhævede et stort antal midlertidigt afskedigede, hvilket peger på et hurtigt opsving, når nedlukningen ophører. Markedet tog også godt imod nyheden om, at handelsrepræsentanter fra Kina og USA har drøftet fase-1 handelsaftalen. Den positive stemning er fortsat, og aktiefutures handler i positivt terræn. Nikkei er steget 1,5%.

I det amerikanske rentemarked fortsætter statskurven med at stejle. Den korte ende (2-årige renter) holdes nede, da markedet indpriser ‘low for longer‘. Desuden så vi i sidste uge for første gang en indprisning af sandsynligheden for, at Fed funds-renten kommer under nul, selvom centralbankchef Powell så sent som i marts klart afviste negative renter.  Vi hører nyt fra Powell på onsdag, hvor han skal tale om økonomien på et webinar. Den lange ende af kurven blev på den anden side sendt op af positiv risikoappetit og ikke mindst en udstedelsesbølge af lange obligationer i de kommende måneder. Markedet er på det seneste blevet overrasket over, at det amerikanske finansministerium vil udstede flere lange obligationer end tidligere forventet.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank