Pressemeddelelse fra ATP:

ATP’s bestyrelse indstiller ny bestyrelsesformand

14 december 2017

Bestyrelsen for ATP har onsdag besluttet at indstille Torben M. Andersen, professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet til ny bestyrelsesformand. Det sker efter, at nuværende formand Jørgen Søndergaard har bebudet sin afgang.

ATP’s bestyrelse har indstillet professor Torben M. Andersen som ny bestyrelsesformand. Valget vil finde sted på et repræsentantskabsmøde den 7. februar næste år. Valget af ny formand sker efter, at formand for ATP’s bestyrelse Jørgen Søndergaard tidligere på året bebudede sin afgang efter 15 år på posten.

Formandskandidaten Torben M. Andersen, der er 61 år, er en af de helt store profiler i relation til samfundsøkonomi, pension og velfærd. Han har en lang række tillidserhverv på cv’et, heriblandt som medlem af Det Systemiske Risikoråd, formand for Pensionskommissionen, formand for Udvalg vedr. Basispensioner, Penge og Pensionspanelet, formand for Velfærdskommissionen og Overvismand i Det Økonomiske Råd. Hertil har Torben M. Andersen virket som rådgiver for både EU og OECD, ligesom han har modtaget flere priser for sin indsats.

ATP’s to næstformænd Lizette Risgaard, LO og Jacob Holbraad, DA udtaler:

“På bestyrelsens og repræsentantskabets vegne takker vi Jørgen Søndergaard for hans dedikerede arbejde som formand for ATP. Siden han indtrådte i bestyrelsen i 2002, har ATP påtaget sig et stadigt større ansvar og flere opgaver samtidig med, at Pensions & Investeringsforretningen er professionaliseret og internationaliseret. Under Jørgen Søndergaards lederskab er værdien af ATP’s pensionskasse tredoblet fra 250 til 750 mia. kr. – og ATP er i dag Europas tredjestørste pensionskasse.

Med indstillingen af Torben M. Andersen er vi overbeviste om, at vi i bestyrelsen har fundet den helt rette til at videreføre Jørgen Søndergaards fine arbejde.”

“Det har været et privilegium og en stor glæde at være en del af ATP de seneste 15 år. Jeg er stolt af, at vi takket være vores investeringer i Danmark og internationalt kan levere gode og stabile pensioner til danskerne, af den rolle vi spiller – og opgaverne vi løser for samfundet. Jeg vil gerne sige tak til ATP’s bestyrelse, ledelse og til ATP’s mange medarbejdere, der sammen har bidraget til mange flotte resultater og ATP’s helt unikke virksomhedskultur, som jeg sætter stor pris på,” siger Jørgen Søndergaard.

ATP ledes af et repræsentantskab, en bestyrelse og en direktør. Bestyrelsen består af seks medlemmer, der repræsenterer arbejdsgiverne, seks medlemmer, der repræsenterer arbejdstagerne, samt en uafhængig formand. Formanden vælges af ATP’s repræsentantskab.