En måling af ledelsespræstationerne i Danmarks største børsnoterede danske selskaber viser, at der er en ny anderledes rangorden på vej i toppen af dansk erhvervsliv.

Nogle af de tidligere mest beundrede ikoner i dansk erhvervsliv er i dette års CEO-performance ranking rykket meget langt ned af ranglisten, og det kan indikere, at der er langsigtede skift på vej i forhold til de topchefer, som bliver mest ”beundret” i offentligheden og mindre beundret.

Novo Nordisk er det børsnoterede large cap-selskab, der har præsteret den bedste ledelse over de seneste tre år, målt på blandt andet nøgletallet ROIC, som selskaberne selv anvender som måleparameter for deres egen succes. Det overrasker heller ikke, at Genmab, Pandora og Royal Unibrew placerer sig i toppen af listen.

Navnene i bunden af listen er imidlertid nogle af de indtil for få år siden mest beundrede i dansk erhvervsliv. Det gælder A.P. Møller-Mærsk og Carlsberg, men også selskaber som Coloplast og William Demant klarer sig ikke overvældende godt i denne opgørelse. Ved hjælp af fire parametre ranker Økonomisk Ugebrev Danmarks mest værdifulde børsnoterede virksomheder ud fra de faktiske resultater, som virksomhederne har opnået over de seneste tre år.

 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Finans/CFO nr. 12.