Erhvervsministeren lister ny formand ind for Garantifonden

Erhvervsministeren lister ny formand ind for Garantifonden for Skadesforsikring:

Efter Økonomisk Ugebrev i en stribe artikler har afdækket habilitetsproblemer for den  tidligere formand for Garantifonden, har ministeren nu i al stilhed indsat en ny formand. Valget af den nye formand er hverken direkte omtalt som en nyhed på ministeriets hjemmeside eller på Garantifondens hjemmeside.

Det var ellers ventet, at den tidligere formand ville fortsætte. Men en redegørelse omkring formandens habilitet ser altså ud til at være faldet ud til den forkerte side. Den nye formand hedder Christian C. Lund Nielsen, fremgår det af Garantifondens hjemmeside. Han er tidligere direktør for Dansk Glasforsikring.

Seneste artikel i Økonomisk Ugebrev om formandens habilitetsproblem kan læses her.

I artiklen skrev fagredaktør Carsten Vitoft blandt andet, at ”Økonomisk Ugebrev har afsløret formandens og næstformanden uhensigtsmæssige relationer ved hjælp af et simpelt opslag i CVR-registret. Det medførte, at bestyrelsen nu efter politisk pres skal udarbejde og sende en redegørelse til både erhvervsministeren og Finanstilsynet. Det er de selvfølgelig ikke glade for i forsikringsbranchen. Bestyrelsesformand Jesper Rasmussen afviser at svare på flere spørgsmål fra Økonomisk Ugebrev. Direktør Per Bremer Rasmussen i F&P henviser til Jesper Rasmussen, når man spørger ham, og her er sagen så kørt fast.”

Læs også:  USA's økonomisk comeback kan bakke i juli efter nyt smitteboom

Videre hed det: “Selvom Rasmus Jarlovs partifælle og tidligere minister på posten Brian Mikkelsen for ganske nylig slog fast, at Garantifonden er en offentlig institution. Alligevel er det lykkes forsikringsbranchen at få fonden fritaget for loven om offentlighed i forvaltningen. Dermed er Økonomisk Ugebrevs anmodning om aktindsigt i, hvad der egentlig er foregået i bestyrelsen, blevet blankt afvist.”

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her