Hvert sjette af de 100 største danske erhvervsvirksomheder styres af et flertal af udenlandske bestyrelsesmedlemmer. Næsten hvert fjerde nye bestyrelsesmedlem i de 100 største selskaber var udlænding, hvor tallet retfærdigvis også er påvirket af, at flere af top 100 selskaberne er udenlandskejede datterselskaber i Danmark. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at også de danskejede selskaber mere og mere domineres af udenlandske bestyrelsesmedlemmer.
Tendensen skyldes helt klart de mere professionelle og internationaltorienterede searchprocesser, når de store selskaber søger nye bestyrelsesmedlemmer. Her søges oftere og oftere ikke kun herhjemme, men internationalt, efter særlige fagkundskaber og et internationalt udsyn, eksempelvis med erfaring fra andre globale erhvervsvirksomheder og kendskab til andre geografiske regioner. Tendensen er altså kommet for at blive, og den vil antageligt blive forstærket de kommende år. I bund og grund handler det om de store danske virksomheders ledelseskraft og dermed langsigtede konkurrenceevne.
Ud af de 100 største danske erhvervsvirksomheder er der 50 % udenlandske bestyrelsesmedlemmer eller mere i 17 selskaber. I eksempelvis Novo Nordisk er 86 % af de eksterne bestyrelsesmedlemmer udlændinge. Og i Danske Bank er andelen nu 63 % udlændinge. I A.P. Møller-Mærsk er andelen 60 %, og i GN Store Nord er der 67 % udlændinge.