Mere uklare magtforhold i Lego-imperiet

Lego indfører en slags parallel ledelsesstruktur med en ny enhed, der skal varetage ejerinteresserne i legetøjsvirksomheden. Det gør koncernen mere indviklet, og det kan skabe flere konkurrerende magtcentre i Kirkbi / Legogruppen. Det ligner en midlertidig løsning, konkluderes det i denne analyse.

Hvor bor magten egentlig i Lego fremover? I bestyrelsen? I direktionen? I ejerselskabet Kirkbi og hos dets ledelse? Eller hos majoritetsaktionæren i Kirkbi, Kjeld Kirk Kristiansen?

Nej, fremover skal magten nærmest, kan man forstå, ligge i Lego Brand Group, en ny særlig enhed uden for alle disse instanser. Denne særlige enhed bliver helt central i den reorganisering af Legos topledelse, der blev varslet i denne uge.

Reorganiseringen medfører, at den hidtidige topchef Jørgen Vig Knudstorp bliver arbejdende formand for Lego-koncernens bestyrelse, hvor Kjeld Kirk Kristiansens søn, Thomas Kirk Kristiansen, siden maj i år har været næstformand. Legos hidtidige Chief Operations Officer (COO) Bali Padda bliver ny topchef for Lego. Det er en nogenlunde traditionel omrokering, der er til at forstå.

Læs også:  Kriseledelse er meget andet end handlekraft og styring

Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Ledelse nr. 22/2016.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her