Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Oversigt over danske bestyrelsesuddannelser

Økonomisk ugebrev

mandag 15. december 2014 kl. 9:27

I det følgende gennemgåes de nuværende danske bestyrelsesuddannelser, og hvad de skriver om sig selv:

BestyrelsesAkademiets uddannelse henvender sig til den tunge del af erhvervslivet, og er dermed også mest rettet mod bestyrelsesmedlemmer i top 100 virksomheder. På hjemmesiden oplyses: ”Bestyrelsesakademiet er en senior executive bestyrelsesuddannelse på postkandidatniveau, der består af 4 moduler á en dags varighed med overskrifterne: Modul 1: Hvad indebærer det at sidde i en bestyrelse? Modul 2: Hvordan sammensættes og arbejder den ideelle bestyrelse? Modul 3: Bestyrelsens rolle og pligter i forhold til oplysning og kontrol. Modul 4: Bestyrelsens rolle i særlige situationer. Undervisningen foregår som en blanding af teori og cases med fokus på state of the art best practice. Bestyrelsesakademiet afholdes én gang om året. Dato for Bestyrelsesakademiet 2015 er endnu ikke fastlagt. Som vanligt vil det blive fire sammenhængende dage i perioden ultimo oktober – ultimo november. Der optages max. 35 deltagere.”

BestyrelsesForeningen/CBS skriver på hjemmesiden: Formålet med bestyrelsesuddannelsen er at give et 360 graders perspektiv på bestyrelsens opgaver, problemstillinger og relationer. Uddannelsen er målrettet bestyrelsesmedlemmer med begrænset erfaring samt ledere, rådgivere og andre, der vil bidrage med kvalificeret bestyrelsesarbejde og/eller som ønsker at komme i gang med en bestyrelseskarriere. Programmet er udviklet i dialog med erfarne bestyrelsesmedlemmer fra dansk erhvervsliv samt CBS professorer og partnere i Kromann Reumert og EY. Deltagerprofil: Uddannelsen henvender sig til alle, der har ambition om at arbejde professionelt med bestyrelsesarbejde, i såvel børsnoterede som privat og offentligt ejede selskaber og organisationer. På det tidligere hold havde 19 % ingen bestyrelseserfaring, 47 % havde mellem 1 og 5 års erfaring og 35 % havde mere end 5 års erfaring. Udbytte: Overblik over bestyrelsens opgaver og problemstilling. Konkrete værktøjer og kompetencer til brug for professionelt bestyrelsesarbejde. Erfaringsudveksling og dialog om ”What do Boards do, what should Boards be doing” baseret på et stort antal cases. Inspiration fra erfarne bestyrelsesmedlemmer, professorer og rådgivere i dansk erhvervsliv. Træner samspillet i bestyrelsen og mellem bestyrelse og direktion.

Aarhus Universitets Bestyrelsesuddannelse: Aarhus Universitet udbyder til december en ny bestyrelsesuddannelse skræddersyet til små og mellemstore virksomheder (SMV). Det sker fordi bestyrelsesarbejdet i SMV’er er så anderledes fra børsnoterede virksomheder, at det kræver en særlig uddannelse. Uddannelsen, som varer 10 dage, er den første af sin slags og er udviklet gennem et tæt samarbejde med SMV’erne selv, hedder det på hjemmesiden. Initiativtager til uddannelsen, professor Mette Neville fra Aarhus Universitet, peger bl.a. på, at bestyrelsens vigtigste rolle i SMV’er ofte er at være strategisk sparringpartner for ejerlederen og hjælpe til at skabe vækst. Og denne rolle skal de klædes på til. “Bestyrelsen skal kunne styrke ledelseskompetencen, dels ved at styrke ejerlederen i hans rolle som direktør, dels ved som bestyrelsesmedlem at tilføre kompetencer til virksomheden, som den ellers ikke ville have. Netop tilførsel af ledelseskompetencer er en central bestyrelsesrolle i SMV’er,” forklarer Mette Neville. Herudover peger hun på, at der er en række særlige problemstillinger, som f.eks. generationsskifte og risikoen for konflikter i ejerkredsen, som gør arbejdet som bestyrelsesmedlem meget anderledes fra bestyrelsesarbejdet i børsnoterede virksomheder.

BusinessKolding/INSAED: “I langt de fleste bestyrelser udvælges bestyrelsesmedlemmerne ud fra deres erfaringer, kompetencer og hvad de kan byde ind med i forhold til virksomhedens udvikling. For at imødegå de store krav, der i dag stilles til det enkelte bestyrelsesmedlem, er der ud fra en erkendelse af nødvendighed dukket flere bestyrelsesuddannelser op på markedet. Business Kolding Institute udbyder Executive Board Programme i samarbejde med INSEAD. Bestyrelsesuddannelsen henvender sig til nuværende og kommende professionelle bestyrelsesmedlemmer og topledere, der arbejder sammen med professionelle bestyrelser. Værktøjerne og undervisningen er meget praksisorienteret og på det danske modul vil du blive undervist af partnere fra den anerkendte danske advokatvirksomhed Kromann Reumert, der til dagligt har bestyrelsesarbejdet som speciale. Du vil derudover møde professionelle bestyrelsesformænd og erhvervsledere, der alle har et bud på, hvordan de ser værdiskabelse i bestyrelsen fremadrettet. På INSEAD vil du blive undervist af nogle af verdens bedste professorer inden for området og undervisningen vil her foregå på engelsk, oplyses det på hjemmesiden.

BoardGovernance: ”Bestyrelsesuddannelsen henvender sig til dig med aktiv bestyrelseserfaring, som ønsker værktøjer, ny viden og inspiration til, hvordan dit eksisterende bestyrelsesarbejde kan optimeres og skabe værdifulde resultater. Du kommer bl.a. til at udvikle din egen personlige bestyrelseshåndbog, som skal støtte dig i dit bestyrelsesarbejde fremover. STRATEGIC BOARD ROOM™ tager afsæt i bestyrelsen som et team, hvorfor du bl.a. lærer om målsætning, adfærd, opgaver og værdier. Du præsenteres for de nyeste værktøjer inden for moderne værdiskabende bestyrelsesarbejde, herunder hvordan dit bestyrelsesarbejde kan gøres mere strategisk – alt sammen så du kan skabe en forretningsmæssig forskel i din bestyrelse både nu og i fremtiden. Undervisningen fokuserer på: Ledelse og strategi i bestyrelsen. Vækst i bestyrelsen. Kommunikation og personlig performance. Værktøjerne er praksisorienterede og præsenteres af bestyrelsesledere, ejere og indlægsholdere, som alle har stor erfaring med forretningsorienteret bestyrelsesarbejde. Du bliver undervist i tre moduler á to dages varighed (6 dage i alt), ” hedder det på hjemmesiden.

Boardinnovators: ”Denne bestyrelsesuddannelse giver dig et grundigt indblik i forhold omkring bestyrelsesarbejde og har en ansvarsorienteret, vækstorienteret, innovativ og international agenda. Undervisningen er målrettet til mindre og mellemstore virksomheder, MMV/SMV, samt organisationer og foreninger. (…) Du bliver optaget i en bestyrelse i vores specialdesignede case-virksomhed, som vil være gennemgående for hele forløbet. Her udfordres du, og resten af bestyrelsen, med de mange erfaringsbaserede hændelser og virkelige problemstillinger fra MMV/SMV virksomhedernes verden. Du lærer bestyrelsesarbejdets sværeste kunst, at tage tunge beslutninger, de rigtige beslutninger og at gennemskue deres konsekvenser. Du trænes helt fra start i praktisk og ansvarligt bestyrelsesarbejde. De mange værktøjer, du får stillet til rådighed undervejs, samles i et solidt materiale, du kan anvende direkte i dit bestyrelsesarbejde. Underviserne er særligt udvalgt ud fra deres praktiske og store erfaringsmæssige tilgang til emnerne. De har deres faglige/teoretiske baggrund og bestyrelseserfaring samt mange års erfaring med rådgivning af bestyrelser indenfor deres specifikke område samt mange års bestyrelseserfaring. De repræsenterede undervisere er bl.a. fra Sylvester Hvid og Co., Willis m.fl. samt tunge erhvervsfolk med solid bestyrelseserfaring,” hedder det på hjemmesiden.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank