Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Nordea: Hold fast i aktier trods virus

Hugo Gaarden

torsdag 13. februar 2020 kl. 12:30

Nordea Private Banking mener, at investorerne skal holde fast i aktierne trods de seneste ugers usikkerhed om corona-virussen. Tidligere virusser havde kun en kortvarig effekt.

Uddrag fra Nordea Private Banking:

Grundlæggende bryder investorer sig ikke om usikkerhed. Tværtimod har de det bedst, når de kan proppe økonomiske data ind i deres modeller og regne på, hvor markedets værdi skal ligge i fremtiden. Geopolitiske begivenheder – eller som i dette tilfælde, en dødelig, influenza-lignende virus, er derimod sværere at putte ind i et regneark, og derfor reager investorerne i øjeblikket med mistro og usikkerhed.

– Det vi ser i øjeblikket er, at investorerne handler på de seneste opdateringer vedrørende spredning af corona-virussen. Det vil vi formentlig se en tid endnu, indtil vi får sikkerhed for, at situationen igen er under kontrol, siger chefstrateg Andreas Østerheden.

Han mener, at udviklingen skal ses i lyset af de meget høje aktieafkast i 2019 og de seneste måneders kursstigninger, som har været drevet af en pæn portion optimisme. Han peger derfor på, at aktiemarkedet i højere grad ville blive ramt af et tilbagefald. Indtil videre har investorernes reaktion været behersket, og kurserne globalt set var fredag blot tilbage ved niveauet fra begyndelsen af januar.

Selv om sygdommen nu har spredt sig fra byen Wuhan til områder uden for Kina, forventer Andreas Østerheden og hans kolleger i Nordea, på nuværende tidspunkt ikke, at den vil udvikle sig til en global pandemi.

– Selvom der nu er fundet sygdomstilfælde udenfor Kina, også i USA og Europa, tager myndighederne situationen særdeles alvorligt og har iværksat omfattende tiltag for at forhindre spredningen. Vi forventer, at påvirkningen både økonomisk og markedsmæssigt bliver af kortvarig karakter, lyder det chefstrategen, som forklarer, at det ikke er første gang, at verden gribes af frygt for spredning af en virus.

I det 21. århundrede har aktiemarkederne reageret negativt på SARS-virussen, MERS-virussen, fugleinfluenza, svineinfluenza og ebola.

– Hvad disse epidemier havde til fælles var, at man fik standset spredningen af sygdommen, og derfor var den markedsmæssige påvirkning kortvarig, siger Andreas Østerheden.

Frygten blandt investorerne var større under SARS-epidemien, hvor kinesernes manglende kommunikation med omverdenen og langsomme reaktion forværrede situationen. Denne gang har kineserne handlet hurtigt og beslutsomt. Millionbyen Wuhan (som er epicentret for epidemien og på størrelse med New York) samt andre berørte byer er sat i karantæne, og store begivenheder forbundet med det kinesiske nytår er blevet aflyst. Derudover er det kinesiske nytår er blevet forlænget  for at reducere koncentrationen af rejsende.

– Før virusudbruddet var det forventet, at den økonomiske vækst i Kina ville nå 6% i år. Nu forventer flere økonomer, at væksten sagtens kan blive 1 procentpoint lavere som følge af udbruddet. Påvirkningen på den økonomiske udvikling vil med stor sandsynlighed være begrænset, og påvirkningen på markedet forventes at være kortsigtet ligesom ved tidligere tilfælde, slutter Andreas Østerheden.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank