Nu er vi næsten klar: Vi har i over en måned arbejdet intensivt på at kortlægge formuerne for Danmarks 100 Rigeste, som udkommer på i morgen, tirsdag.
Økonomisk Ugebrev bringer nu den årlige kortlægning af “Danmarks 100 Rigeste”, udarbejdet af regnskabsekspert og journalist Ejlif Thomsen, som har stået bag analysen de seneste 25 år, senest for Berlingske Tidende.
Kortlægningen er den mest detaljerede opgørelse herhjemme af de rigeste danskere, som normalt er meget læst både af private danskere, erhvervslivet og finansfolk.
Hvis du vil være blandt de første til at modtage vores gratis eMagasin med de 100 navne på Milliardærlisten, så tilmeld dig vores daglige gratis nyhedsbrev om investering. Alle, der er tilmeldt vores nyhedsbrev modtager som de første et eksemplar.
Hent hele 100-siders eMagasinet om “Danmarks 100 Rigeste 2021” kvit og frit her
I årets udgave af Danmarks 100 Rigeste er grænsen for, hvem der er med på 1,8 mia. kr. 15 milliardærer er røget ud af listen. Mere vil vi ikke afsløre lige nu. Læs med på tirsdag.
I det kommende eMagasin på 100 sider vil du blandt andet kunne læse om de nye navne på Milliardærlisten, hvem der er røget ud af toplisten på grund af formuetab under coronakrisen, og hvem der er rykket op og ned på ranglisten.
Vi forventer store bevægelser på ranglisten i år, fordi viruskrisen har påvirket formuerne hos de rigeste meget forskelligt: Nogle er blevet meget rigere, mens andre har tabt penge under krisen, fordi deres forretninger har ligget underdrejet.
Økonomisk Ugebrev ser ikke kun kortlægningen af de rigeste som basalt “godt læsestof”, som interesserer de fleste danskere. Vi anvender især store ressourcer på analysen, fordi der bagved ligger en masse historier om personer og familier, som har medvirket til at skabe det danske velfærdssamfund, og som er med til at fastholde dansk erhvervsliv som dynamisk og innovativt, og som dermed er med til at skabe nye arbejdspladser.
Vi stiller også skarpt på de rigeste, fordi vi finder det interessant at fortælle, hvordan disse danskere forvalter deres rigdom. I en artikelserie efter udgivelsen af eMagasinet om “De 100 rigeste” går vi tæt på, hvordan de superrige ser på deres “samfundsansvar”, altså om de gør noget ekstra for samfundet ud over det, de er forpligtet til, nemlig at betale deres skat, eller som er omfattet af deres almindelige forretning.
Anvender de også deres rigdom til at understøtte samfundsudviklingen og godgørende formål med donationer eller andre aktiviteter.
—————————————————————–
Tallene på oversigten over Danmarks 100 rigeste er ikke de eksakte formuer, men de bedst mulige skøn efter omfattende research omkring ejerforhold og regnskabstal for 1.500 selskaber. Det drejer sig om alle selskaber i databasen Bisbase med en egenkapital over 200 mio. kr. eller et primært driftsresultat over 25 mio. kr.
Heraf er alle selskaber, hvor der findes personlige aktionærer med mere end fem procent af aktiekapitalen, udvalgt. Formuerne er som hovedregel opgjort på basis af virksomhedernes seneste regnskaber, hvor indtjening og egenkapital udgør grundlaget for en beregning af formuerne, ud fra EV/EBITDA-nøgletal for sammenlignelige selskaber eller sektorer.
Hent hele 100-siders eMagasinet om “Danmarks 100 Rigeste 2021” kvit og frit her