Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

ØU Ledelse – Chefredaktørens fokuspunkter

Morten W. Langer

mandag 23. oktober 2023 kl. 17:25

Chefredaktøren har ordet – 1. kvartal gik ok, men 2. kvartal ser mere mat ud
Kære læser

Vi står nu foran sæsonen for Q3-regnskaber, som allerede blev indledt sidste uge med miksede meldinger fra Tryg: Det forsikringstekniske resultat landede i kvartalet på 1513 mio. kr. mod det forventede af analytikerne på 1588 mio. kr. Altså et miss på næsten fem pct.

Til gengæld var der lidt gaver i form af et rekordstort aktietilbagekøbsprogram på en mia. kr., som fra morgenstunden fik aktien til at drøne seks pct op.

Over de næste uger kommer de første regnskaber fra de danske børsselskaber med frontløbere som Topdanmark, DSV, Ringkjøbing Landbobank, NTG, Jyske Bank og Novo Nordisk.

Ifølge danske og udenlandske analytikere kommer de danske C25-selskaber til at lande på et lille minus i resultatudvikling i forhold til samme kvartal sidste år, og det er lidt ringere end gennemsnittet for de store selskaber i Europa.

Vi gennemgår i denne udgave analytikernes forventninger til de kommende regnskaber, og vi ser også på, hvor analytikerne senest har opjusteret og nedjusteret deres estimater. Generelt ser det ret godt ud, med nogle få store undtagelser.

Selskabsanalyserne i denne udgave er ellers præget af nogle spændende ledelses- og strategihistorier med fokus på flere store og mellemstore selskaber, der lægger ekspansive strategier for de kommende år. Overordnet tegner der sig et meget positivt billede af fremtidsudsigterne for dem.

Pandora og NKT strutter af optimisme. Smykkekoncernen har på en kapitalmarkedsdag for nylig fremlagt visioner for den fremtidige forretning. Et af de opsigtsvækkende budskaber er, at Pandora i dag kun henvender sig til 30 pct. af det samlede smykkemarked, nemlig ved fokus på blandt andet armbånd.

Nu vil Pandora arbejde på at blive et bredt all-round smykkebrand med hele paletten. Det betyder, at man også går efter de øvrige 70 pct. af totalmarkedet. Læs historien i denne uge.

NKT kan også se frem til en voldsom ekspansion de kommende ti år med en gigantisk ordrebog på kabler til store energiprojekter. I analysen af NKT gennemgår vi nogle af de perspektiver og udfordringer, NKT står med. Men selskabet har potentialet til at blive en ny dansk industrigigant, som rider på den grønne bølge.

Vi kigger også nærmere på Bang & Olufsen, som netop har overrasket positivt regnskabsmæssigt: De første positive signaler kommer fra elektronikkoncernens nye superluksus-strategi, hvor man adresserer de allerrigeste kunder med superdyre highend-produkter.

Endelig har vi også dykket ned i baggrunden for Stadil familiens ønske om at købe Hartmann af børsen, herunder hvilke fremtidsudsigter selskabet står med. Og meget tyder på, at den globale emballageproducent efter års udfordringer står foran en ny guldalder med bæredygtige emballager som en vigtig drivkraft.

En historie om Royal Unibrew handler om, at det næststørste danske bryggeri nu for alvor er rykket ud i Europa med en stribe små og store opkøb. Fra den ellers sikre nordiske markedsplatform skal Unibrews ledelse nu for alvor bevise, at den formår at skabe og fastholde den historisk flotte lønsomhed. Det kan blive en stor udfordring, og analytikerne ser i første omgang også øgede risici i forretningscasen. Vi ser også nærmere på Harboes, som har overvundet de tidligere likviditetsudfordringer, som vi har skrevet om. Men vejen frem synes fortsat noget tåget.

Samlet set tegner denne uges artikler fra ØU Ledelse et billede af offensive danske topledelser, som gennem forskellige strategier og ledelsestiltag forsøger at drive ”deres” virksomheder offensivt frem. Hensigten er blandt andet at give inspiration til vores læsere om de succesrige danske cases.

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank