ØU Samfundsansvar #30

– om ESG & ansvarlige investeringer: Trods stigende arbejdsløshed slog det bæredygtige forbrug rekord i andet kvartal. Den etiske forbruger holder dermed momentum, hvor andelen af elbilsalget for andet kvartal i træk holder sig pænt over fire procent, udviklingen i salget af økologiske fødevare slog rekord og antallet af genbrugsannoncer fulgte med.

Coronakrisen trækker privatforbrug mod mere bæredygtighed

Trods stigende arbejdsløshed slog det bæredygtige forbrug rekord i andet kvartal. Den etiske forbruger holder dermed momentum, hvor andelen af elbilsalget for andet kvartal i træk holder sig pænt over fire procent, udviklingen i salget af økologiske fødevare slog rekord og antallet af genbrugsannoncer fulgte med.

LÆS MERE
FÅ GRATIS ADGANG TIL ALLE ARTIKLER PÅ ØU SAMFUNDSANSVAR HER

Svag erhvervstillid smitter nu af på grøn omstilling

Klimabarometer for Q2: Den faldende erhvervstillid kan nu aflæses i den bæredygtige udvikling for årets andet kvartal.Trækker man indikatoren Bæredygtige Forbrugeradfærd ud af observationen, og ser udelukkende på de to øvrige – Grøn Energiomstillingen og Klimainvesteringer – flader kurven ud.

LÆS MERE
Læs også:  Sådan arbejder 30 storinvestorer med Aktivt Ejerskab

EU vil gøre klimamål til obligatorisk bestyrelsesansvar

Topledelsers muligheder for at handle efter kortsigtede finansielle hensyn uden fokus på ESG-faktorer skal begrænses, mener EU-Kommissionen. Forslaget, ”Sustainable Corporate Governance,” er  starten på afslutningen af den første lovbølge om bæredygtig finansiering.

LÆS MERE

To ud af tre storinvestorer oplyser stemmeafgivning

 

Aktivt Ejerskab: Fem professionelle storinvestorer scorer i top med ni ud af ni mulige point i Økonomisk Ugebrevs årlige Rating af Aktivt Ejerskab hos 27 danske storinvestorer. Sidste års topscorere, ATP, MP Pension og PKA, får i dette års rating følgeskab af Pensam og AP Pension, som altså er nye i topgruppen.
LÆS MERE

 

Vattenfall tilslutter sig European Clean Hydrogen Alliance
31/08
Et af Europas største forsyningsvirksomheder, svenske Vattenfall, har meddelt, at det har tilsluttet sig European Clean Hydrogen Alliance, som er en gruppe virksomheder, der har […]

Etiske aktionærer presser DHL
31/08
Tilstedeværelsen af det tyske logistikfirma DHL i det Marokko-besatte Vestsahara blev udfordret på DHLs generalforsamling i moderselskabet Deutsche Post af en gruppe græsrodsaktionærer. Tysklands sammenslutning […]

Læs også:  Finans Danmark vil udskyde nye EU-krav til ESG-rapportering

67% af P+ medlemmer vil have flere ESG-investeringer
31/08
10.000 tilfældigt udvalgte P+ pensionsmedlemmer blev i september sidste år opfordret til at deltage i en medlemsundersøgelse. Mere end 16 pct. valgte at deltage, og […]

Storebrand ekskluderer selskaber, der lobbyer imod Paris-aftalen – se hvilke virksomeder
24/08
Klimarisikoen er en af de største risici. Denne erkendelse fører til massive skift i investeringer – væk fra de største udledere af drivhusgasser og hen mod selskaber, der tilbyder løsninger på klimakrisen, skriver Storebrand Asset Management om ny strategi.

Dansk In­du­stri skeptisk over for Bi­dens hi­sto­risk sto­re kli­ma­plan
24/08
Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden lover amerikanerne “millioner af godt betalte job” i sin klimaplan, der omfatter investeringer for 2 billioner dollar i bl.a. infrastruktur til elbiler, vindmøller, solceller og nedlukning af olie- og gasboringer.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her