Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Sektortrends: Sådan er CIO’ernes asset allokering

Morten W. Langer

mandag 08. januar 2024 kl. 8:00

Sektortrends: Sådan er CIO’ernes asset allokering

Økonomisk Ugebrev bringer fremover en månedlig opgørelse over, hvordan amerikanske CIO’s, Chief Investment Officers, ser den optimale aktuelle asset allokering. Altså hvordan de vægter forskellige aktivklasser, og hvordan de vægter forskellige aktietyper. Det er det amerikanske finanshus Merrill Lynch, der en gang om måneden indsamler investeringschefernes syn på investeringsmarkederne.

I den aktuelle opgørelse ser investeringscheferne langt hen ad vejen det samme som ØU. Den eneste aktieklasse, som overvægtes, er store valueaktier, som må forventes at være robuste under en afmatning på aktiemarkederne.

Valueaktier er kendetegnet ved lave værdiansættelser typisk målt på overskud per aktie (price/earnings) eller kurs/indre værdi, altså bogført egenkapital per aktie.

Billedet understøttes af en anbefalet overvægt i defensive sektorer som health care og energi, hvor de geopolitiske spændinger kan sende oliepriserne endnu højere op, samtidig med at der er et stort energibehov på grund af vinteren. De defensive aktier er typisk mindre følsomme overfor svagere økonomiske konjunkturer.

Samtidig anbefaler investeringscheferne en undervægt i ejendomsselskaber og materialer, mens cykliske forbrugsvarer er stærkt undervægtet på grund af en forventning om vigende privatforbrug. Investeringscheferne ser også meget forskelligt på de forskellige kategorier af obligationer. De anbefaler overvægt af sikre amerikanske statsobligationer og almindelige realkreditobligationer. Men de anbefaler undervægt af virksomhedsobligationer og især mere usikre high yield obligationer.

Dette skal også ses i lyset af, at der kan være udsigt til svagere økonomiske konjunkturer, og lavt ratede virksomheder skal måske refinansiere udløbne lån til en markant højere rente, og det kan øge usikkerheden for konkurs.

Da investeringschefernes vurderinger er indsamlet for en måned siden, kan den næste snarlige opdatering meget vel ændre sig med forstærkede anbefalinger ud af de mere risikofulde og vækstorienterede aktier og obligationer.

Eksempelvis har Citigroups Economic Surprise indeks den seneste måned været faldende, mens Atlanta Fed BNP indikator, som er baseret på faktiske nøgletal, har været stigende.

Morten W. Langer

Sektortrends 01

Sektortrends 02

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank