Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Spændende udsigter for investeringsfonden AktieUgebrevet Invest: Carsten Koch ny bestyrelsesformand

Morten W. Langer

lørdag 08. januar 2022 kl. 14:46

Aktieugebrevet Invest Logo

Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest, som spejler Økonomisk Ugebrev Modelportefølje, har nu været i luften i fire år. Vi har gennem den tid indhentet en stribe erfaringer, som nu anvendes til at modernisere fondens struktur, så den  bliver mere investorvenlig. Fonden har en formue på knap 50 mio. kr., og hovedparten af indskuddene kommer fra faste læsere af Økonomisk Ugebrev Formue, som ønsker at følge handlerne i porteføljen, men som ikke har tid og lyst til selv at handle.

Det var faktisk på den måde, at fonden kom i stand: Vi fik henvendelse fra faste læsere, som gerne ville overlade deres penge til os med henblik på at følge fonden. Vi har indhentet mange gode erfaringer de seneste år, og det munder nu ud i en helt ny struktur, som gør fonden mere attraktiv for private investorer.

Vi har også genbesøgt vores investeringsprocesser, som er blevet meget mere fintunede. Men først noget om den nye struktur, som ventes formelt gennemført om kort tid. Den sidste godkendelse fra Finanstilsynet er netop faldet på plads. Byggeklodserne i den nye model er, at fondens status ændres fra en AIF – Alternativ Investeringsfond – til en almindelig investeringsforening, der lever op til skærpet forbrugerbeskyttelse. Den nye model indebærer en række umiddelbare fordele for investorerne:

• Administrationsomkostningerne for investor falder

• Det bliver muligt at handle ned til 10.000 kr. (modsat tidligere 750.000 kr.)

• Det bliver muligt at handle fra dag til dag (modsat tidligere én gang månedligt)

• Under det nye regelsæt er der øget forbrugerbeskyttelse og risikospredningskrav under UCITS-regulering

• Senest i starten af 2023 bliver fonden børsnoteret

For det andet overtages administration af fonden af investeringsforvalteren Fundmarket, der også administrerer finansmanden Lars Tvedes nye milliardfond. Selve fondens bestyrelse udpeges af Fundmarket. Men i tilknytning til den nye model ændres det nuværende administrationsselskab til en godkendt investeringsrådgiver, som er ejer af Økonomisk Ugebrev a/s.

For det tredje kommer bestyrelsen for investeringsrådgiverselskabet til at bestå af tidligere skatteminister og adm. direktør i Danske Invest, Carsten Koch, som bliver bestyrelsesformand. Som nyt bestyrelsesmedlem indvælges Peter Egholm Jensen, som har arbejdet med private banking i forskellige banker, senest BankNordik. Og Henning Skov Jensen, tidligere porteføljeforvalter i ATP og aktieanalytiker i Nordea, fortsætter i bestyrelsen.

Med den nye struktur ændres spredningskravene, og der vil kun kunne investeres i danske noterede aktier, og UCITS godkendte ETF’er, som typisk har meget lave omkostninger. Hovedreglen vil fortsæt være fokus på danske aktier, mens investering i ETF’er typisk kun vil blive anvendt til at nedbringe den samlede risiko i fonden.

Fondens aktuelle portefølje afspejler som nævnt Økonomisk Ugebrevs Portefølje, der sidste år gav et afkast et godt stykke under benchmark indeks. Ikke fordi vi har taget overdrevne og uovervejede risici, men det modsatte. Vi skruede allerede over sommeren markant ned for aktieandelen, fordi vi så markant stigende risici i markedet. Men markederne fortsatte ufortrødent op. Og det koster dyrt ikke at være med og 100 procent investeret, når hele markedet stiger.

Det har helt klart været et lærestykke i, at man – for tidligt – skal passe på med at gå mod markedet. Siden september har porteføljen performet stort set som det danske aktiemarked, så grundlæggende ”tabte” vi de to måneders solide kursstigninger i juli og august. Siden september har porteføljen altså stort set performet som det generelle aktiemarked, selvom vores aktieandel har ligget på 60 til 80 procent af den samlede kapital.

Vi har en forventning om, at vi med de aktuelle aktieposter i porteføljen vil slå markedet i 2022. Vi er startet godt ud med et afkast 2,0 procentpoint bedre end det generelle aktiemarked. Vi har grundigt analyseret vores porteføljesammensætning, og som det fremgår af vores Vinderaktier for 2022, er hovedparten af disse aktier allerede i vores portefølje.

Vi synes, at vi har et udvalg af nogle meget spændende og perspektivrige aktiehistorier, hvor hvert enkelt papir rummer et potentiale på 20-40 procent det kommende år.

Morten W. Langer

Annonce: Få mere information om investeringsfonden AktieUgebrevet Invest. Er du interesseret i at få mere information om investeringsfonden bedes du venligst skrive en mail til analytiker Morten W. Langer på [email protected] (om strategi og nyt setup) eller account manager Niklaus Sonne på [email protected] (for praktisk aftale om tegning af andele og vilkår), som vil ringe dig op og fortælle mere om fonden.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Tax Manager til Pension Danmark
Region Hovedstaden
Business controller
Region hovedstaden
HR- og udviklingschef til Dansk Sygeplejeråd
Region Hovedstaden
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til Job- og Velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank