Log ind
Log ind
Formue

Spændende udsigter for investeringsfonden AktieUgebrevet Invest: Carsten Koch ny bestyrelsesformand

Morten W. Langer

lørdag 08. januar 2022 kl. 14:46

Aktieugebrevet Invest Logo

Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest, som spejler Økonomisk Ugebrev Modelportefølje, har nu været i luften i fire år. Vi har gennem den tid indhentet en stribe erfaringer, som nu anvendes til at modernisere fondens struktur, så den  bliver mere investorvenlig. Fonden har en formue på knap 50 mio. kr., og hovedparten af indskuddene kommer fra faste læsere af Økonomisk Ugebrev Formue, som ønsker at følge handlerne i porteføljen, men som ikke har tid og lyst til selv at handle.

Det var faktisk på den måde, at fonden kom i stand: Vi fik henvendelse fra faste læsere, som gerne ville overlade deres penge til os med henblik på at følge fonden. Vi har indhentet mange gode erfaringer de seneste år, og det munder nu ud i en helt ny struktur, som gør fonden mere attraktiv for private investorer.

Vi har også genbesøgt vores investeringsprocesser, som er blevet meget mere fintunede. Men først noget om den nye struktur, som ventes formelt gennemført om kort tid. Den sidste godkendelse fra Finanstilsynet er netop faldet på plads. Byggeklodserne i den nye model er, at fondens status ændres fra en AIF – Alternativ Investeringsfond – til en almindelig investeringsforening, der lever op til skærpet forbrugerbeskyttelse. Den nye model indebærer en række umiddelbare fordele for investorerne:

• Administrationsomkostningerne for investor falder

• Det bliver muligt at handle ned til 10.000 kr. (modsat tidligere 750.000 kr.)

• Det bliver muligt at handle fra dag til dag (modsat tidligere én gang månedligt)

• Under det nye regelsæt er der øget forbrugerbeskyttelse og risikospredningskrav under UCITS-regulering

• Senest i starten af 2023 bliver fonden børsnoteret

For det andet overtages administration af fonden af investeringsforvalteren Fundmarket, der også administrerer finansmanden Lars Tvedes nye milliardfond. Selve fondens bestyrelse udpeges af Fundmarket. Men i tilknytning til den nye model ændres det nuværende administrationsselskab til en godkendt investeringsrådgiver, som er ejer af Økonomisk Ugebrev a/s.

For det tredje kommer bestyrelsen for investeringsrådgiverselskabet til at bestå af tidligere skatteminister og adm. direktør i Danske Invest, Carsten Koch, som bliver bestyrelsesformand. Som nyt bestyrelsesmedlem indvælges Peter Egholm Jensen, som har arbejdet med private banking i forskellige banker, senest BankNordik. Og Henning Skov Jensen, tidligere porteføljeforvalter i ATP og aktieanalytiker i Nordea, fortsætter i bestyrelsen.

Med den nye struktur ændres spredningskravene, og der vil kun kunne investeres i danske noterede aktier, og UCITS godkendte ETF’er, som typisk har meget lave omkostninger. Hovedreglen vil fortsæt være fokus på danske aktier, mens investering i ETF’er typisk kun vil blive anvendt til at nedbringe den samlede risiko i fonden.

Fondens aktuelle portefølje afspejler som nævnt Økonomisk Ugebrevs Portefølje, der sidste år gav et afkast et godt stykke under benchmark indeks. Ikke fordi vi har taget overdrevne og uovervejede risici, men det modsatte. Vi skruede allerede over sommeren markant ned for aktieandelen, fordi vi så markant stigende risici i markedet. Men markederne fortsatte ufortrødent op. Og det koster dyrt ikke at være med og 100 procent investeret, når hele markedet stiger.

Det har helt klart været et lærestykke i, at man – for tidligt – skal passe på med at gå mod markedet. Siden september har porteføljen performet stort set som det danske aktiemarked, så grundlæggende ”tabte” vi de to måneders solide kursstigninger i juli og august. Siden september har porteføljen altså stort set performet som det generelle aktiemarked, selvom vores aktieandel har ligget på 60 til 80 procent af den samlede kapital.

Vi har en forventning om, at vi med de aktuelle aktieposter i porteføljen vil slå markedet i 2022. Vi er startet godt ud med et afkast 2,0 procentpoint bedre end det generelle aktiemarked. Vi har grundigt analyseret vores porteføljesammensætning, og som det fremgår af vores Vinderaktier for 2022, er hovedparten af disse aktier allerede i vores portefølje.

Vi synes, at vi har et udvalg af nogle meget spændende og perspektivrige aktiehistorier, hvor hvert enkelt papir rummer et potentiale på 20-40 procent det kommende år.

Morten W. Langer

Annonce: Få mere information om investeringsfonden AktieUgebrevet Invest. Er du interesseret i at få mere information om investeringsfonden bedes du venligst skrive en mail til analytiker Morten W. Langer på mwl@ugebrev.dk (om strategi og nyt setup) eller account manager Niklaus Sonne på ns@ugebrev.dk (for praktisk aftale om tegning af andele og vilkår), som vil ringe dig op og fortælle mere om fonden.

 

Vær et skridt foran. Tilmeld dig vores gratis daglige nyhedsbrev om investering og få de vigtigste nyheder direkte i din indbakke:

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Nyt job
Økonomichef til Hjemrejsestyrelsen
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Nyt job
Business Controller for International Afdeling i Røde Kors
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser
Økonomichef til en vild kommune
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering

Mere fra ØU Formue

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]