Spændingen mellem USA og Kina stiger fortsat

Forholdet mellem USA og Kina forværres fortsat, konstaterer Danske Bank, og Kinas udenrigsminister advarer USA mod at skabe en ny kold krig.

Uddrag fra Danske Bank:

Spændingerne mellem USA og Kina stiger fortsat

Spændingerne mellem USA og Kina forværres fortsat, efter at Kinas udenrigsminister, Li Keqiang, har opfordret USA til at stoppe sin “ønsketænkning” om at ændre Kina og advaret om, at visse kræfter i USA skubber de to lande mod en ny “kold krig”. Den kinesiske udenrigsminister sagde, at USA ikke bør krydse Beijings “røde linje” i relation til Taiwan. Desuden vil de fornyede protester i Hongkong sandsynligvis bidrage til den i forvejen negative stemning mellem USA og Kina.

Således har stemningen i de asiatiske aktiemarkeder været blandet: Hong-kong aktiemarkedet fortsætter faldet, mens markederne i Japan, Australien og Korea er steget.

Læs også:  Stoxx600: Europæiske aktier taber højde efter US nedlukning

Ifølge kommentarer søndag fra Fed-medlem Eric Rosengreen forventer Federal Reserve at begynde at låne penge ud til små og mellemstore virksomheder (SME). Programmets størrelse er 600 mia. dollar og rettet mod SME-sektoren. Adspurgt om arbejdsmarkedet svarede Rosengreen, at der er en væsentlig risiko for, at ledigheden vil blive på et tocifret niveau igennem 2020, og at det er nødvendigt at fortsætte med penge- og finanspolitisk støtte for at undgå en alvorlig krise i det amerikanske arbejdsmarked.

I Europa forventes debatten om Frankrig og Tysklands fælles forslag om en genopretnings-fond på 500 mia. euro at fortsætte i denne uge. I øjeblikket er de såkaldte “frugal four” (Østrig, Danmark, Holland og Sverige) imod forsalget. Svaret fra de fire lande havde dog en begrænset effekt på markedet, idet det 10-årige rentespænd mellem Italien og Tyskland langsomt bevæger sig mod 200bp efter at have været på 240bp i midten af maj.

Læs også:  Domstol kræver Trumps skattepapirer fremlagt> Aktier sendes ned

Olieprisen fortsætter sin meget langsomme stigning. Olieprisen var 33,5 dollar per tønde fredag, og her til morgen handler olie stadig i niveauet 33,5. S&P500 lukkede med en stigning på 3 % for ugen, mens de 10-årige statsobligationsrenter er stort set uændrede.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her