Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

SSI fjerner data, der viser, at Omicron rammer flere vaccinerede end u-vaccinerede

Morten W. Langer

tirsdag 28. december 2021 kl. 16:10

Opdateret: Nye data for færdigvaccinerede danskere over 12 år

Fakta: Statens Serum Institut har i de daglige Omicron rapporter offentliggjort, hvordan nye Omicron smittetilfælde fordelte sig på vaccinerede og ikke-vaccinerede.  Opgørelsen fra den 24.december viser, jvf tabellen nedenfor, at ikke-vaccinerede er bedre beskyttet mod Omicron end vaccinerede. De u-vaccinerede udgør ca. 13 procent af den danske befolkning over 12 år. Altså 87 procent (over 12 år)  er fuldt vaccineret, jvf SSI

Hvis lige mange vaccinerede og uvaccinerede fik Omicron skulle smitteandelen af de ikke-vaccinerede udgøre ca. 13 procent. Faktum er, jvf tabellen, at kun 8,4 procent af de Omicron-ramte er uvaccinerede. Over 90 procent af de Omicron-ramte er vaccinerede.

Umiddelbart viser tallene, at det kan være en ulempe at være vaccineret, når det drejer sig om at blive smittet med Omicron.

Denne sandhed tåler tilsyneladende ikke længere dagens lys: Fordi i den nyeste dagsrapport fra Statens Serum Institut er denne tabel hel fjernet. Se selv her den nyeste rapport fra den 27. december 2021. 

Her er nedenstående tabel ikke med, som i rapporten fra den 24. december 2021, som kan ses her.

Tabellen viser, at 8,4 procent af de Omicron-smitterede er uvaccinerede, selvom 13 procent af danskerne er uvaccinerede eller ikke-færdigvaccineret. Altså er det alt andet lige en fordel af være uvaccineret. 87 procent af danskerne er vaccineret med 2. eller 3. stik, og de tegner sig altså for næsten 92 procent af de nye Omicron-smittede.

Omkring sygehusindlæggelser er billeder mere broget. Andelen af uvaccinerede, som er sygehusindlagt, er fire gange større end hvis man er vaccineret – per. 100.000 danskere. Altså – hvis man først er smittet – så er det en fordel, at være vaccineret,

Billedet mudres af, at der aktuelt kun er  51 sygehusindlagte med Omicron, viser SSI’s data. Og det selvom mellem 70 og 80 procent af alle nye smittede har Omicron.  Samlet er der 666 sygehusindlagte, men under ti procent har altså Omicron.

SSI forklarer ikke baggrunden for disse opsigtsvækkende data i sine rapporter.

Endnu mere besynderligt er det, at  SSI ikke konkret oplyser hvor mange omicon-smittede indlagte, der er i respirator.

SSI oplyser, at der er 60 personer i respirator, men af disse er der mellem nul og fire Omicron-smittede er i respirator, viser den aktuelle dagsopgørelse. Se nedenfor.

70-80 procent af de nye smittede har altså Omicron, men der er stort set ingen i respirator.

Internationale medier har allerede skrevet om de opsigtsvækkende smittedata i Danmark.  Mistanken er, at  de tidligere COVID-vaccinerede måske har fået svækket immunforsvaret i forhold til nye COVID-varianter, og at det er forklaringen på, at vaccinerede personer nu er mere sårbare og modtagelige overfor Omicron-varianten end ikke-vaccinerede.  “Experts warned that a sharp rise in breakthrough cases could point to “original antigenic sin,” which occurs when vaccination causes an inability to mount an effective immune reaction to a variant of a virus, resulting in worse health outcomes for the vaccinated.” Læs mere om definitionen på Original Antigenic Sin her. 

Effekten efter vaccinationer har tidligere været omtalt i sundhedstidsskrifter og forskningspapirer. Se her.

Spørgsmål, vi savner svar på, er, om Omicon varianten blot svarer til en alvorlig influenza (som i et normalår har dødelig udgang for mindst 100-200 danskere, typisk ældre, og hvor der inden COVID var op til 100 danskere på intensivafdelinger på sygehusene, typisk i højsæsonen mellem uge 6 og uge 12 ). 

Spørgsmålet er også, om 3. og måske 4. stik gør mere skade end gavn?

Det ville være hensigtsmæssigt, hvis sundhedsmyndighederne eller politikerne besvarer disse spørgsmål 

 

Fra SSI:

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Erfaren økonom til politisk team
Region Hovedstaden
Senior Advisor in the International Team
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank