Uddrag fra Sydbanks analyse af Chr. Hansen før regnskab d. 14.10.21 for Q4:
Fokuspunkter i årsregnskabet 2020/21
• ’Food Cultures & Enzymes’. Markedsdata for yoghurtproduktionen i USA indikerer en god
udvikling i 3. kvartal 2021 med stigende produktionsvolumener. Yoghurtproduktionen i juli
har især vist fin fremgang med en høj encifret fremgang. Produktionen af ost ser ligeledes
ud til at være i en god udvikling i årets 3. kvartal. Osteproduktionen ligger omkring 3-4%
over sidste års niveau. Vi estimerer en organiske vækst i FC&E på 6,3% i 4. kvartal 2020/21.
Vi ser forsat en positiv effekt på den organiske vækst fra EUR-priseffekter på omkring 1-
2% i kvartalet. Vi estimerer, at yoghurtproduktionen i emerging markets, specielt Kina, fortsat ikke vil være tilbage på niveau med før COVID-19. Sammenligningsgrundlaget er dog
relativt let eftersom aktiviteten i Kina også var ramt af COVID-19 forstyrrelser i 4. kvartal
sidste år. Vi venter, at salgsvæksten vil være bredt funderet inden for produkter til både
yoghurt-, oste- og kødproduktion, og at bioprotective cultures (forlænger holdbarheden på
fødevarer) vil fortsætte den stærke udvikling fra de første tre kvartaler af 2020/21. Vi modellerer en samlet omsætning på 177,8 mio. EUR i 4. kvartal 2020/21, hvilket svarer til en
fremgang på 2,6% i forhold til samme kvartal sidste år. Valutamodvind fra en svækket dollar
presser den samlede omsætningsvækst. Vi estimerer en EBIT-margin på 33,2%, hvilket er
5,3%-point lavere end samme kvartal sidste år, som var påvirket af engangseffekter.