Trump skærper kursen over for Kina, og det kan give kursfald

Danske Bank hæfter sig ved præsident Donald Trumps seneste tweet over for Kina. Øget spænding kan standse den robuste fremgang på aktiemarkederne.

Uddrag fra Danske Bank:

Spændingerne mellem USA og Kina fortsætter

De løbende spændinger mellem USA og Kina steg, da Trump i et tweet skrev, at USA er klar til at skride til ‘meget interessante’ handlinger i slutningen af ugen mod Kina grundet Hong Kong. I Hong Kong fortsætter protesterne mod Kinas planer om at ændre de nationale sikkerhedslove. Spændingerne mellem USA og Kina satte en kæp i hjulet på en ellers robust fremgang i de amerikanske aktier. S&P500 endte derfor med en moderat stigning på 1,2%. På de asiatiske aktiemarkeder ser vi en blandet landhandel her til morgen.

Vi fik optimistiske kommentarer omkring genopretningen af den amerikanske økonomi og dets arbejdsmarked fra Bullard, som er medlem af den amerikanske centralbank. Han forventer en solid genopretning i tredje kvartal og at arbejdsløsheden vil falde til 10%, når økonomien åbner op igen.

Læs også:  USA's økonomisk comeback kan bakke i juli efter nyt smitteboom

EU Kommissionen præsenterer sit reviderede forslag til EU-budgettet for 2021-27 og genopretningsfonden. Kommissionens forslag danner basis for de kommende ugers diskussion blandt EU-lederne. Det bliver spændende at se Kommissionens forslag til størrelsen på genopretningsfonden samt forholdet mellem lån og direkte tilskud. Dette skyldes ikke mindst modstanden mod direkte tilskud fra ‘de sparsommelige fire’ (Danmark, Sverige, Østrig og Holland). Direkte tilskud er ellers noget som Tyskland og Frankrig har foreslået i deres oplæg til en genopretningsfond.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her