Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

WSJ US efterretningskilder forudser Israel vil gå til modangreb på Iran senere i dag

Morten W. Langer

mandag 15. april 2024 kl. 17:35

Konflikten i Israel

Uddrag fra WSJ/Zerohedge (frit oversat)

Opdatering(1030ET) :  Wall Street Journal udsendte en rapport midt på formiddagen, der citerede amerikanske embedsmænd, der forudsiger, at Israel hurtigt vil lancere et militært svar på Iran, og at det forventes at komme så  tidligt som i dag

Amerikanske og vestlige embedsmænd  forventer, at Israel hurtigt vil reagere på Irans angreb, så snart mandag , sagde embedsmænd. Men embedsmændene sagde, at de håbede, at begge lande kunne komme væk med en følelse af sejr, hvilket giver dem en off rampe, der ville begrænse eskalerende bevægelser.

Israels krigskabinet mødtes igen mandag (men der er modstridende rapporter), men det har endnu ikke udstedt nogen klar beslutning (intet kommunikeret til offentligheden i det mindste) – og spørgsmålet om, hvorvidt Netanyahu-regeringen har besluttet at forfølge gengældelse på militært plan forbliver åben. Det vil sandsynligvis være et “overraskelses”-angreb – og offentligheden vil kun høre om det, når missiler er luftbårne. 

WSJ-rapporten er også fuld af forbehold, mens den præsenterer den alarmerende vurdering af  amerikanske embedsmænd :

Israel kan også vælge at udsætte handlingen til et senere tidspunkt. En mulighed er “‘vi svarer, men ikke med det samme.”  Iran vil give Israel grund til at reagere og gøre gengæld i fremtiden,” sagde Ehud Yaari, en stipendiat ved Washington Institute for Near East Policy. “Jeg tror, ​​det er meget klart på dette tidspunkt, at Israel bliver nødt til at gøre noget ved Iran på et tidspunkt, men ikke nu,” tilføjede han.

Kort efter at WSJ-citatet blev udsendt, udsendte Axios sin egen bombe, som peger på, at et israelsk svar på Teheran  er nært forestående

Den israelske forsvarsminister Yoav Gallant sagde søndag til forsvarsminister Lloyd Austin, at  Israel ikke har noget andet valg  end at reagere på det hidtil usete missil- og droneangreb, der blev lanceret af Iran i weekenden, fortalte en amerikansk embedsmand og en anden kilde til Axios.

Olien stiger på de to Axios/WSJ-overskrifter…

Ledende europæiske lande, herunder Storbritannien, Frankrig og Tyskland bønfalder Israel om at holde ud med frygten for, at hele regionen kan glide ind i en stor krig. Biden-administrationen har hidtil været klar om, at den ikke støtter Israels gengældelsesangreb på dette tidspunkt. Biden fortalte premierminister Netanyahu at “tage sejren”, efter at iranske droner og missiler stort set ikke forvoldte skade eller tab.

***

Mens Israels krigskabinet igen mødes mandag for at diskutere, hvordan man skal reagere på Irans  første direkte angreb nogensinde på Israel , fortsætter den intense internationale reaktion, hvor førende europæiske lande tilslutter sig Biden Hvide Hus og opfordrer til tilbageholdenhed. Det Forenede Kongerige, Frankrig og Tyskland har fordømt weekendens iranske angreb, hvor hundredvis af droner og ballistiske missiler var rettet mod Israel, men de  advarer mod et israelsk modangreb og siger, at dette vil sikre, at en total krig udløses . Den britiske udenrigsminister David Cameron  sagde, at  mens Israels overvejelser om et militært svar er forståeligt og berettiget, skal landet ” tænke med hovedet såvel som hjertet , for at være både smart og hårdt.”

Cameron fortalte BBC,  at Storbritanniens holdning er, at Israel vil være bedre til ikke at gengælde,  fordi angrebet lørdag nat var et “dobbelt nederlag” for Iran, idet dets angreb ikke resulterede i større skader på trods af over 350 affyrede projektiler, og det på samme tid Teheran kommer under verdensfordømmelse og isolation. Cameron sagde, at aggressionen har afsløret “over for verden, at [Iran er] den ondartede indflydelse i regionen, der er parat til at gøre dette.”

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank