Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Brdr. Hartmann stiger i det skjulte

Linda

lørdag 28. januar 2017 kl. 20:42

Det har været en forrygende uge for Basisporteføljen, hvor specielt Novozymes har gjort sig bemærket med en stigning på 7%.

Novozymes aflagde årsregnskab i sidste uge, og dengang var der stor forvirring om, hvorvidt regnskabet var godt eller dårligt. Forvirringen resulterede i en aktiekurs, som først steg 4-5%, men endte regnskabsdagen med et fald i samme størrelsesorden. Vi holdt fast i Novozymes, da vi kun så en beskeden risiko i aktien. Men anbefalede dog at man først købte aktien ved en stigning forbi 260. Det gennembrud kom fredag, hvor Novozymes blev en af de mest stigende C20-aktier.

Det er dog ikke kun Novozymes, som har gjort sig positivt bemærket i den forløbne uge. Lidt mere anonymt har Brdr. Hartmann faktisk næsten matchet Novozymes’ stigning. Der ligger ikke nogen specifikke selskabsnyheder bag stigningen, som blot er en fortsættelse af aktiens langvarige optur. Brdr. Hartmanns kursstigninger sker under en meget høj omsætning i forhold til kursfaldene, og det indikerer, at stigningen er sund og livskraftig. Det samme kan man ikke sige om Alm. Brands kursudvikling. Vi solgte i løbet af ugen Alm. Brand til stort set samme kurs, som vi købte den til i november. En sidelæns bevægelse er ikke tilfredsstillende, og slet ikke i et optimistisk marked, hvor kurserne i almindelighed stiger.

Vi skiftede derfor Alm. Brand ud med BankNordik, som vi tidligere har haft i porteføljen. Vi solgte BankNordik til fordel for TK Development (som siden er steget 6,6%), men nu var det tid til et genkøb. 2017 vurderes at blive et godt år for bankerne, men BankNordik halter en smule efter de fleste af konkurrenterne kursmæssigt. Det ser vi ingen rimelighed i, og vi forventer at efterslæbet vil blive udlignet, når kapital bliver flyttet fra de højtvurderede banker til alternativer i banksektoren. I denne uge så vi f.eks. hvordan succesfulde Ringkjøbing Landbobank nu har nået grænsen for, hvad investorerne vil betale.

se Basisporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank