Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Brøndby får brug for mere kapital i 2016

Linda

lørdag 09. januar 2016 kl. 17:38

Sammen med Aarhus Elite (selskabet bag AGF) var Brøndby en af de dårligste investeringer i 2015. Som beskrevet i AktieUgebrevets udvidede nytårsudgave klarede de øvrige sportsaktier sig ganske vist markant dårligere end aktiemarkedets gennemsnit i 2015, men man tabte i det mindste ikke penge på en investering i Parken (FCK), Silkeborg eller AaB sidste år. En aktie i Brøndby blev derimod 33 % mindre værd i løbet af året.

Ved første øjekast hænger det ikke sammen med Brøndbys regnskabstal for de første tre kvartaler af 2015. De fortæller nemlig om en stigning i omsætningen på 10 % og en forbedring af resultatet før skat på ikke mindre end 139 mio. kr. Samtidig opjusterer Brøndby forventningerne til 2015, og oplyser at underskuddet før skat er det bedste resultat for årets første ni måneder siden man begyndte at offentliggøre kvartalsrapporter i 2007. Det udlægges som resultatet af den strategi og de tiltag, man i klubben har arbejdet på de seneste år.

Tommelfingeren nedad for Brøndby Men hvorfor vendte investorerne så tommelfingeren nedad for Brøndby i 2015? Sandsynligvis fordi udviklingen i 2015 ikke var så positiv, som tallene får den til at se ud. Vi tvivler ikke på at Brøndby er på rette vej, men eftersom udgangspunktet var meget ringe, er der flere forhold som gør det vanskeligt at se aktien som en investeringsmulighed: For det første er der ganske vist tale om en fremgang i forhold til 2014, men bundlinjeresultatet er stadig negativt.

For det andet var resultatet i 2014 ekstraordinært dårligt pga. en nedskrivning i 1. kvartal på over 100 mio. kr., så det var næsten umuligt ikke at levere et bedre resultat i år.

For det tredje opjusterer man ganske vist forventningerne til 2015, men opjusteringen efterlader stadig regnskabet med blodrøde tal på bundlinjen. Man forventer nu et underskud før skat i intervallet 14-19 mio. kr. i stedet for 15-25 mio. kr.

For det fjerde endte bundlinjeresultatet efter 3. kvartal ganske vist kun på minus 1,1 mio. kr., men det skyldes et overskud på transferaktiviterne på 15,8 mio. kr. Historien for børsnoterede sportsklubber har vist, at det på sigt er en uholdbar forretningsmodel at basere økonomien på salg af sine gode spillere, så i regnskabet bør man i stedet fokusere på resultatet før transferaktiviteter. For Brøndbys vedkommende var det minus 13,9 mio. kr. i årets første tre kvartaler.

Manglende likviditet koster selskaber livet Og for det femte det allervigtigste: Nemlig likviditeten. Regnskabstal kan sige meget, men i sidste ende afhænger et selskabs overlevelse af om det kan betale sine regninger. Det kræver kontanter, og dem har Brøndby måske snart et problem med. I de første tre kvartaler af 2015 havde man en pengestrøm fra driften på minus 13,8 mio. kr., og når investerings- og finansieringsposterne også tages i betragtning var Brøndbys pengestrøm negativ med 28 mio. kr.

Det oplyses at selskabets likvide beholdning ved udgangen af 3. kvartal 2015 var 9,3 mio. kr., hvilket er mindre end målsætningen. Man afventer nu det kommende transfervindue, og vil derefter vurdere om der er behov for styrkelse af selskabets kapitalberedskab.

Det fortolker vi som en advarsel om, at man enten får styrket likviditeten gennem yderligere spillersalg – med risiko for en negativ effekt på de sportslige resultater – eller også bliver nødt til endnu en gang at få tilført kapital for at sikre overlevelsen et stykke tid endnu.

Den faldende aktiekurs afspejler investorernes forventning om, at Brøndby får behov for yderligere tilførsel af kapital for at kunne gennemføre turn around-processen, og dermed er et succesfuldt udfald af denne proces ikke givet på forhånd.

se graf her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank