Bundvending eller pause inden næste fald?

Rundtosset aktiemarked ender mandag i største stigning Det danske aktieindeks C20 Cap lukkede mandag med en stigning på 5, 1 i kurs 952. Det er den største stigning på en enkelt dag, siden indekset åbnede i 2013.Sr RB 15.02.2016 kl.17.05 Arkivfoto: RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli Ingredienskoncernen Chr. Hansen er månedens mest stigende aktie i C20-indekset på Københavns Fondsbørs. Se RB 31/7 2015 13.21 RB plusLav rente åbner for nye opsparingsmønstre. En faldende rente risikerer at blive en alvorlig hæmsko for vores opsparing. Derfor kan der være grund til at udnytte rentesituationen og tage flere risici. Med en rente, der bliver ved med at falde, er der grund til at overveje, hvordan man bedst muligt kan udnytte den. Den lave rente kan nemlig gøre det både lettere og sværere at spare op.

Frem til fredag havde det været en særdeles negativ uge for Copenhagen Benchmark. Men fredag vendte stemningen, og kurserne steg. Er bunden nu nået, eller er det blot endnu en kortvarig korrektion før næste fald?

Fdec6a1b70d40f3afe5cIsoleret set er en stigning efter et fald ikke nogen bemærkelsesværdig begivenhed. Det er sådan aktiemarkedet fungerer. Det interessante er i hø-jere grad størrelsen af stigningerne og faldene, og begge dele var ekstreme i den forløbne uge.

Som det ses af figuren nederst på siden blev hele stigningen fra de seneste tolv måneder slettet i løbet af kun tre uger, og vi skal helt tilbage til starten af januar 2019 for at finde en lavere værdi for Copenhagen Benchmark, end den værdi vi oplevede ved børsens lukketid torsdag.

Selvom fredagens stigning ikke var nogen...

Læs også:  Stoxx Banks: Bragende købssignal i europæiske bankaktier

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her