Kære læser
Fra årets start har det været vores holdning, at der i 2025 ville komme en gigantisk sektorrotation – nemlig ud af de dyre vækstaktier, herunder amerikanske Mag7, og ind i value, industri, service og især billige small- og midcap.
Vi fornemmer, at vores forudsigelse for 2025 er under udvikling, men den er ikke bevist endnu. Som det fremgår af kursgrafen for Nasdaq 100 indeks på ugebrev.dk, så har de store amerikanske tech-papirer svært ved at overvinde den top, som blev nået midt i december.
Nedturen for Nvidia, efter den kinesiske AI-chip udbyder DeepSeek kom på banen, har selvfølgelig trukket det hele lidt ned. I den forgangne uge svingede Nvidia op og ned omkring 200 dages glidende gennemsnit og sluttede fredag under.
Men der er også massive positive konsekvenser for alle de AI-operatører, som er afhængige af AI-chips, herunder deres energieffektivitet og indkøbspriser.
Tilsyneladende ændres der ikke meget ved, at de store techaktier er ved at nå en udmattelse, og at de store investorer ser sig om efter andre spændende investeringsmuligheder.
De har vendt blikket mod europæiske aktier med en stigning i tyske DAX indeks på 9 pct. i år mod S&P 500 og Nasdag 100 indeks på 3 pct.
Det danske Copenhagen Benchmark Cap ligger på godt 1 pct., og ØU’s Basisportefølje halter fortsat godt ét procentpoint efter på afkastet i år. Vi mener fortsat, at det er rettidig omhu at holde en defensiv investeringsstil.
ØU-afkast på 4 pct. i januar
ØU’s Spekulationsportefølje har præsteret fremragende i år med et afkast på 4 pct. efter et solidt afkast sidste år på 11 pct.
En stribe ret upåagtede danske small- og midcap aktier har klaret det rigtigt godt. Flere af disse aktier har ikke tilstrækkelig likviditet til at kunne indgå i ØU’s Basisportefølje.
Spekulationsporteføljen, som kan følges med ØU Formue og ØU Trader (se trader.ugebrev.dk), har givet et afkast på 4,0 pct. mod Copenhagen Benchmark indeks på 0,4 pct.
Nogle af hurtigløberne i spekulationsporteføljen er Bang & Olufsen (+34 pct.), UIE (+29 pct.), Chemo-Metec (+24 pct.) og Ambu (+24 pct.).
Vi forventer, at de store investorer fortsat vil trække over i small- og midcap aktier med gode væksthistorier og rimelige værdiansættelser.
Udsigt til positive overraskelser
Som det fremgår af gennemgangen i denne udgave af de store regnskaber, som kommer i denne uge, ser vi også flere store positive overraskelser, der kan udløse nogle massive kursløft.
Omkring det generelle aktiemarked bemærker vi, at 4. kvartalsregnskaberne hidtil har været ret gode i både Europa og USA.
Særligt i Europa har det været med til at løfte aktierne frem, og det er denne drivkraft, der kan ramme de danske aktier fra næste uge, når de store regnskaber begynder at trille ind.
Generelt bør man være forsigtig med de dyreste amerikanske aktier. Og der er også tydelige tegn på, at de amerikanske storinvestorer nu er begyndt at shorte dem i stor stil for at neutralisere risikoen for store kursfald herfra.
Som det fremgår af en artikel på ugebrev.dk, har investorerne senest lastet ti gange flere korte end lange positioner. Det afspejler en markant stigende tro på en større negativ korrektion forude.
God læselyst
Morten W. Langer
Chefredaktør
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.