Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Chefredaktøren har ordet – Vi er meget tæt på næste store aktierally

Morten W. Langer

lørdag 31. august 2024 kl. 12:46

Chefredaktøren har ordet – Vi er meget tæt på næste store aktierally

Kære læser

Hovedparten af de professionelle investorer er nu bullish. De tror altså på stigende aktiemarkeder, og de har sat hovedparten af deres risikokapital i aktier.

Men det er lige præcis i den slags situationer, man skal være ekstra på vagt. For hvis alle har købt stort ind, hvem skal så drive aktiemarkederne højere op?

Vi tror aktuelt på 65 pct. sandsynlighed for faldende aktiemarkeder herfra, og altså 35 pct. for et nyt solidt aktierally. Vi må nemlig indrømme, at der lige nu er rigtig godt momentum i aktiemarkedet, og det kan i sig selv godt føre aktiemarkederne meget højere op. Fredag aftens slutspurt på det amerikanske aktiemarked vidner om dette.

Vi har fastsat et enkelt afgørende målepunkt, som vi ser som startsignalet til næste aktierally: nemlig bekræftet brud op gennem den tidligere top i 5650 for den toneangivende amerikanske S&P aktiefuture. Det er meget tæt på fredagens lukkekurs.

Men vores basisscenarie er ikke et aktierally – af følgende grunde:

For det første ligger det såkaldte aktiekrakindeks, også kaldet skew, historisk højt, og det er et advarselssignal i sig selv. Det ligger højt, når mange af de professionelle investorer tegner forsikringer mod et større aktiekrak.

For det andet ligger aktiemarkederne på et All-Time-High efter et hæsblæsende rally siden sidste efterår. Værdiansættelserne er gavmilde, især på de store vækstaktier. De er meget følsomme over for revner i glansbilledet. Teknisk er der altså en stærk modstand på det aktuelle leje.

For det tredje viste Q2-regnskabet fra AI-techgiganten Nvidia forleden to ting: dels at investorer nu ikke lader sig nøjes med, at de store techselskaber leverer som lovet og forventet. Der skal mere til. Og dels indikerer regnskabet fra Nvidia, at luften er ved at gå lidt af ballonen, når det gælder fremgang i profitmargin.

For det fjerde viser de ledende indikatorer for både amerikansk og europæisk økonomi fortsat svækkelse. Beskæftigelsen er i USA begyndt at udvikle sig fladt med pil nedad, og de fremadrettede indikatorer, som eksempelvis ordreindgangen, peger på en fortsat opbremsning.

Det er meget klart, at der meget snart kommer rentesænkninger fra den amerikanske og europæiske centralbank. Men vi ser stor risiko for, at markedet vil se det som en bekræftelse af, at makroøkonomi har det ringere end som så. Så det kan meget vel sende aktierne nedad.

På den helt korte bane er det tekniske billede fortsat positivt. Som det fremgår af kursgrafikken på ugebrev.dk, danser S&P Future lige under vores afgørende pejlemærke i 5650. Første lille advarsel ser vi ved brud ned gennem 5600.

Næste advarsel kommer med brud ned gennem 5430, og det er noget alvorligere. Og brud ned gennem 5250-5300 er et super alvorligt faresignal. Dette niveau kan også vise sig at være et godt genkøbssignal, medmindre der er klare signaler på en dybere recession.

Ugen på det danske aktiemarked blev vundet af flere mid- og small cap-aktier, blandt andet Harboes, HusCompagniet og SP Group. Det afspejler efter vores vurdering, at investorerne retter deres nyindkøb mod mindre aktier, da de store aktier er gavmildt prissat.

Faktisk skal man et godt stykke ned ad listen for at finde large cap vinderne: Lundbeck, Novonesis og Carlsberg, altså klart defensive papirer.

I bunden af ranglisten kom Ambu (med et let skuffende regnskab, men stort kurstab på grund af en tårnhøj værdiansættelse), Mærsk, GN Store Nord og Bavarian Nordic (hvor en konkurrent nu er på vej med en konkurrerende Mpox vaccine).

God læselyst

Morten W. Langer
Chefredaktør

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Advisor in the International Team
Region Hovedstaden
Erfaren økonom til politisk team
Region Hovedstaden
Udløber snart
Budgetchef til Rigshospitalet
Region Hovedstaden
Økonomi- og ressourcedirektør til Hotel- og Restaurantskolen
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL SETTLEMENTET VESTERBRO
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank