Danske Banks ejere må træde i karakter: Fyr formanden

(ARKIV) Danske Bank den 23. januar 2014. Ledelsen i Danske Bank har været for slap til at reagere på hvidvask i bankens filial i Estland, mener Finanstilsynet. Hverken direktør eller formånd vil gå af. Det skriver Ritzau, torsdag den 3. maj 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Danske Banks seneste skandale om de flere hundrede forkerte gældsinddrivelser svarer til en lastbil, der kører direkte ind i en massiv betonblok. Banken kan kun komme videre herfra, hvis de store aktionærer, ATP og A.P. Møller Holding, viser klart og tydeligt, at det ikke er godt nok. Og det kan de kun gøre på én måde: Fyr bestyrelsesformand Karsten Dybvad.

Forståeligt er det, hvis Danske Banks storaktionærer, bankens bestyrelse og daglige ledelse, Nationalbanken, Finanstilsynet og regeringens top for tiden holder vejret og håber på, at bankens seneste gældsskandale stille og roligt bliver glemt – og forsvinder. Men det vil være en kæmpe fejlantagelse. Forkert opkrævning af bankgæld hos samfundets svageste er et så eklatant systemsvigt – og tillidsbrud, at det har...

Læs også:  Porteføljen fastholder lav investeringsgrad

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her