Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Direkte afkast på 7,5% i Scandinavian Tobacco Group

Bruno Japp

lørdag 18. januar 2020 kl. 18:07

Tilbagegangen på 8,8% i Scandinavian Tobacco Groups (STG) bundlinjeresultat i de første tre kvartaler af 2019 tegner et negativt billede af selskabets udvikling, som ikke stemmer med virkeligheden.

Forklaringen på tilbagegangen findes i note 3 i 3. kvartalsregnskabet. Heraf fremgår det, at der i årets første tre kvartaler har været særlige omkostninger på 161,9 mio. kr. (2018: 37,0 mio. kr.) til bl.a. integration af en tilkøbt virksomhed, implementering af et nyt vækstprogram samt nedskrivning i forbindelse med lukning af en fabrik.

Korrigeres for disse engangsposter viser det rene driftsresultat en fremgang på 10,8% for de første tre kvartaler af 2019.

Eftersom STG ikke er en vækstvirksomhed, men tværtimod opererer på et marked i tilbagegang, er det bemærkelsesværdigt, at man har leveret en organisk EBITDA-vækst på 5,4%. Set fra en investors synsvinkel er det også meget interessant, at selskabet opjusterer forventningerne til årets frie cash flow til 1 mia. kr. (tidligere: >750 mio. kr.). Det er nemlig STG’s høje udbytte, som for alvor gør aktien interessant. Ikke mindst i takt med at negative renter på indlån vinder frem. Det forventede direkte afkast for de næste 12 måneder er således på 7,47%, og med en meget lav risiko i aktien er det meget attraktivt.

På lidt længere sigt bør der også være en kursmæssig gevinst i aktien, som p.t. handles til en forventet Price/Earning på kun 8,64. Den lave P/E skyldes primært den manglende interesse for tobaksaktier, men det ændrer ikke ved, at nøgletallet også er lavere end branchemedianen 12,07, og det er der ikke belæg for.

Vi noterer da også, at fem analytikere ud af fem (Kilde: InFront) giver aktien en Stærkt køb-anbefaling. Den positive holdning kan også aflæses i markedets forventning til STG’s Earning Per Share (EPS) for 2020, som er steget til 10,08 mod 8,86 for et halvt år siden.

Siden vores seneste analyse af STG i ØU Formue 29/2019 er kursen steget 7%, og det kortsigtede kurspotentiale på 5-6%, som vi så på det tidspunkt, er nu væk. På baggrund af 3. kvartalsregnskabet opjusterer vi ganske vist kursmålet en smule, men på kort sigt er kurspotentialet ikke stort.

Det direkte afkast på over 7% i en aktie, hvor alle negative fremtidsforventninger allerede er indregnet i kursen, gør dog alligevel STG til et godt køb.

Børskurs på analysetidspunktet: 87,35 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 89,80

Læs tidligere analyser af STG her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

01884339f2c0756e06ee47831d680118f550c134

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank