Formue

Er der ekstern funding til Bavarians Covid-19 vaccine?

Steen Albrechtsen

mandag 21. september 2020 kl. 7:00

Trods en betydelig negativ effekt på rejsevaccinesalget har Covid-19 også skabt muligheder for Bavarian, som er hoppet med på vaccinebølgen. Hvis alt går vel, kan en vaccine være klar ultimo 2021. Udviklingen kræver stor ekstern finansiering, og den er muligvis nært forestående.

Det er nu seks måneder siden Bavarian Nordic medio marts gennemførte en stor emission på 2,7 mia. kr., som i særklasse må betegnes som uheldig timet. Emissionen var garanteret, og det betød, at de to emissionsbanker kom til at hænge på aktier for næsten 1 mia. kr. Det gav et kurspres på aktien, men da først Nordea og Citi kom af med aktierne begyndte opturen, som fortsatte helt op til dagens kurs på den rigtige side af kurs 200.

Vi skrev sidst i forbindelse med emissionen, at der var en udsigt til en særdeles interessant investeringscase, og det har indtil videre vist sig at holde stik. Vores lidt konservative kursmål på 150 er indfriet, og det er tid til at revurdere kursmålet.

Udviklingen i selskabet siden da tæller på positive siden fremdrift i den stepvise overtagelse af GSK-vaccinerne (salg og distribution), kommerciel og klinisk fremdrift i koppeforretningen og herunder en næsten færdig fabriksudvidelse. Sluttelig, men måske væsentligst for stemningen om aktien, finder vi Bavarians indtog i Covid-19 vaccineræset via aftalen med AdaptVac.

På den negative side finder vi ikke overraskende også Covid-19, som har ramt de nyindkøbte GSK-vacciner betydeligt, og også ser ud til at udskyde opstarten af det store RSV fase 3 studie.

Covid-19 vaccine tiltrækker opmærksomhed
Bavarian har via en partneraftale overtaget ansvaret for udviklingen af et Covid-19 vaccineprojekt fra AdaptVac. AdaptVac har opnået finansiering til fase 1 via en EU-ordning, men man ønsker at lave studiet om til et større kombineret fase 1/2 studie af hensyn til udviklingshastigheden. Med opstart i 4. kvartal kan data forventes allerede i 1. kvartal næste år og med mulighed for fase 3 og efterfølgende regulatorisk godkendelse allerede 2. halvår 2021.

Den videre udvikling frem til godkendelse vil løbe op i flere hundrede mio. USD, hvilket understreger nødvendigheden af ekstern finansiering. Den er der ikke kommet nogen afklaring på endnu, men den bør komme meget snart, hvis man skal overholde tidsplanen med studiestart i 4. kvartal. Heri kan ligge en kurstrigger alene pga. af størrelsen af et muligt tilskud.

Tilsagn om funding til Covid-19 vaccineprojektet kan være af en betydelig størrelse, og uanset om den måske kommer ad flere omgange og fra forskellige kilder bør det blive en kurstrigger for aktien, da det pludseligt for alvor sætter en Covid-19 vaccine indenfor Bavarians rækkevidde.

Det ligner en udsættelse af RSV
Bavarian er gået i gang med at undersøge om RSV-studiet skal udsættes. Det primære forbehold er at den øgede håndhygiejne, social afstand m.m. har medført, at forekomsten af influenza og lignende vira er faldet i den netop overståede influenzasæson på den sydlige halvkugle, og at en lignende udvikling nordpå bestemt ikke er usandsynlig.

RSV-studiet var beregnet til at starte med vaccinationer i august 2021 forud for den næste RS-Virus ”sæson” (efteråret 2021).

Hvis sæsonen bliver mild også i 2021, øges risikoen for, at man ikke med det planlagte studie kan vise statistisk signifikans. Bavarian er ikke interesseret i et større studie, og i vores øjne lugter det derfor meget af en udsættelse. Ikke mindst fordi beslutningen allerede skal tages indenfor den næste måneds tid af hensyn til detailplanlægningen og indgåelse af de nødvendige kontrakter.

Beslutningen bliver dermed taget på et tidspunkt, hvor mange faktorer vil pege i den gale retning, og derfor ser det ud til, at studiet bliver for stort et sats, som verden ser ud p.t.

Et sekundært, men ikke uvæsentligt, forhold er, om sundhedssektoren overhovedet vil prioritere og afsætte de nødvendige ressourcer til et RSV-studie nu.

Koppevaccine
I år hentede Bavarian en ordre på op til 202 mio. USD, hvoraf størstedelen bliver eksekveret i år. Bavarian fremlagde fase 3 data fra den frysetørrede koppevaccine i august og forventer fulde data i 2021, som vil understøtte en ansøgning med godkendelse i 2022.

Godkendelsen vil være vejen til at eksekvere den 299 mio. USD-aftale, der er indgået med de amerikanske myndigheder om leverance af 13 mio. doser af den frysetørrede koppevaccine i 2022-24. Dermed er der udsigt til fortsat indtjening fra koppeforretningen.

Trods påvirkningen fra Covid-19 på vaccinesalget fastholdt man forventningen til helåret og opjusterede forventningen til kassebeholdningen ultimo 2020 med 150 mio. kr. til 1.500 mio. kr.

Aktien er intervalbundet
Aktien har de seneste to måneder ligget i et ganske snævert kursinterval mellem 195 og 220, og vi forventer, at en kommende nyhed om hel eller delvis finansiering af Covid-19 projektet vil kunne sende aktien videre mod 250-260, som i øvrigt også var toppen inden corona og fortegningsemissionen ramte kursen.

Vi sætter et lidt mere spekulativt kursmål på 250 på seks måneders sigt, som dermed også dækker en mulig markedsspekulation forud for de første fase 1/2 vaccinedata og måske også selve data i 1. kvartal 2021.

Som grafen viser, er de næsten rene og mere profilerede Covid-19 vaccineaktier spurtet afsted, og uden at de skal være 1:1 referencepunkter, så fortæller de om investorernes mod på at spekulere i en fremtidig vaccine.

Børskurs på analysetidspunktet 210,00

Kursmål (seks måneder)

Læs tidligere analyser af Bavarian Nordic her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

[postviewcount]

Finans

En Gamechanger: Hver fjerde nye pensionskrone ryger i klimainvesteringer

Opsparingen i pensionsselskaberne kommer de næste år til at undergå et skifte mod klimainvesteringer af enorme dimensioner. Ikke fordi danskerne tilvælger det, men fordi de ikke fravælger det. Pensionsselskaber…
Finans
Rating: Her er vinderne blandt de 100 største unoterede selskaber
Life Science
Se videopræsentationer: Opsamling fra Økonomisk Ugebrevs Life Science Investorkonference
Ledelse
Mediernes anti-demokratiske fadæse i MeToo-debatten
Formue
DAX Future: NU skal de europæiske aktier holder stand, ellers kraftig nedtur
Finans
Update: Danske Bank om Ugen, der kommer
Life Science
Corona-nyt: Vi nærmer os en vaccine
Formue
Langers Skarpe Aktiemarkederne robuste under overfladen, indtil videre
Formue
Stoxx: Europæiske health care aktier fortsat under pres pgr af ventet Biden sejr
Formue
Stoxx: Europæiske bankaktier 3% oppe i dag, har givet købssignal
Formue
SAS: Europæiske flyselskab-aktier holder sig nogenlunde stabile, men ..
Samfundsansvar
Ny database afslører investorers kontroversielle investeringer
Formue
SAS emission fuldtegnet, obligationsejer får deres nye aktier i dag, fredag.
Formue
US: Stigning i obligationsrenten indikerer fortsat en gamechanger på finansmarkedet
Formue
IPO Watch: ØU lancerer Kvalitetstjek af nynoterede selskaber

Seneste nyt

Formue
ØU Trader: Porteføljen har afkast på 23,9% i 2020
Samfundsansvar
Her er de overbetalte topchefer i dansk erhvervsliv
Finans
Pensionssektor må tære på egenkapital for at opfylde garantier
Finans
Solar: Rekordafkast i 2020 blåstempler digital strategi
Finans

Stoxx: Europæiske banker tæt på købssignal, danske banker outperformer

Kursgraf: Europæiske bankaktier er nede med 44% for året, danske bankaktier kun minus 17 %. Købessignalet er meget tæt på for europæoiske banker….

Aktuel artikelserie

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?

Chefredaktør Morten W. Langer har i en artikelserie påpeget en stribe huller i NasdaqOMX’s arbejde med at skabe en dansk vækstbørs, investorerne kan have tillid til. Selskaber som Conferize og NPinvestor har fra start været baseret på ekstremt svage forretningsmodeller og overvurderede værdiansættelser. Aktuelt viser sagen om Waturu, at institutionen med Certified Advisors ikke fungerer godt nok, når det gælder sikring af fyldestgørende information til investorerne. Baggrunden for ØU’s fokus på First North er, at en velfungerende dansk vækstbørs er samfundsmæssig vigtig som formidler af risikovillig kapital til små vækstvirksomheder.

Andre artikelserier

Dilemmaer i det aktive ejerskab
Finansiering af den grønne omstilling
Sustainable Finance: Nye spilleregler for den finansielle sektor
Nye krav til bestyrelsen i kølvandet på Coronakrisen
Hvilke strategier sikrer den bedre performance under coronakrisen?
Den danske banksektors lange vej mod konsolidering?
Finans
Gensidige anklager om fusk mellem Waturus CEO og ex-CFO
Finans
Ledelser i Alpha og Qudos Insurance afsløret i millionfusk
Finans
Ny smittebølge: Halvdelen af EU’s SMV virksomheder er i konkursrisiko
Ledelse
Rob de Ridder ansat i 2015: ”Det skete på din vagt”
Finans
ING: Der bør være gratis ugentlige coronatest for alle
Finans
Sydbankanalyse: Tryg: Udsigt til mere medvind fra COVID-19 og pænt investeringsafkast i 3. kvartal 2020
Finans
DRBS: Fusionsbølge på vej i europæiske banker
Finans
Chr. H Q4 i morgen: Se konsensusestimater fra analytikere indsamlet af Chr. H
Finans
Stærk dag for cykliske aktier, FLS oppe med 4%
Formue
Medie: Coronaramt Trump har åndenød og feberen stiger
Formue
Kun 2 C25-aktier er faldet i denne uge. Bavarian Nordic er den ene.
Samfundsansvar
Danske pensionskasser tungt investeret i globale hvidvaskbanker
Finans
Danske Bank: Maersk: Moodys lifts outlook to Positive from Negative on Baa3 rating
Formue
Q2 webcast: Se ISS’ ledelse i Q&A med analytikere

Seneste nyt

Finans
Sydbankanalyse: Aktieemission skydes i gang i rædselsmiljø
Finans
Børsmeddelelse: Sydbank køber Alm. Brand Bank

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Husk at indfrielse af konvertible obligationer kan medføre beskatning
EU-Kommissionen vil genoprette økonomien med en kapital­markeds­union
Fast ejendom i selskaber – fra 2023 og frem
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X