Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Fire nye aktier i Basisporteføljen

Linda

lørdag 02. juli 2016 kl. 13:28

I sidste uge fortalte vi, at den kommende uge skulle bruges til at finde eventuelle gode køb i markedet, efter den generelle nedtur i forbindelse med den britiske EU-afstemning. Den målsætning satte vi handling bag ved købet af fire aktier i løbet af ugen:

A.P. Møller-Mærsk steg kraftigt på nyheden om udskiftning i ledelsen, og udsigterne til at en opsplitning af koncernen i flere børsnoterede dele ville fjerne den konglomeratrabat, som APM p.t. handles med. Men selvom briternes farvel til EU sendte APM’s aktiekurs kraftigt nedad, så gælder de kursmæssige fordele ved omstruktureringen af koncernen stadig. Da APM samtidig havde et teknisk støttepunkt ved 7800, så vi risikoen i APM som beskeden.

Samtidig med købet af APM købte vi også Harboes Bryggeri, som stort set havde været upåvirket af kursfaldene efter EU-afstemningen. Det var i sig selv et stærkt signal, og at det var berettiget blev bekræftet i årsregnskabet senere på ugen.

Dagen efter var det så Össurs tur til at erobre en plads i Basisporteføljen. I AktieUgebrevet nr. 16/2016 satte vi Össurs 12 måneders kursmål til 27 med kommentaren at den aktuelle kurs (26,32) var fair, men måske en smule til den høje side, da aktien blev handlet til en forventet P/E i 2016 på 33. Siden da er Össur faldet med 13 %, og vi er kommet tættere på 2017, hvor den forventede P/E kun er 19,8 (branchemedian 18,2). Dermed er der skabt et realistisk potentiale på 15-20 % op til vores kursmål.

Fjerde og sidste køb var Chr. Hansen, som blev lagt i Basisporteføljen fredag. Chr. Hansen faldt kun beskedne 1,7 % i det stærkt negative marked efter Brexit-afstemningen, og kursfaldet blev hurtigt genvundet de følgende dage. Med den demonstrerede styrke efter Brexit, samt fredagens stigning forbi den langvarige modstand ved 440, var det tid til at lægge Chr. Hansen i Basisporteføljen.

76c3edb29c098ffcc52d

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank