Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Pænt regnskab for 4. kvartal fra ISS

Steen Albrechtsen

søndag 25. februar 2018 kl. 15:25

ISS fik en god afslutning på 2017 og kunne dermed mane lidt af den frygt til jorden, der på det seneste har opbygget sig hos investorerne og sendt kursen nedad.

Frygten for en ny skuffelse efter oplevelsen ved 3. kvartalsregnskabet i november hang tydeligt i luften hos investorerne, som forud for ISS’ regnskab for 4. kvartal i denne uge havde sendt aktien ned mod kurs 220. En kurs vi – bortset fra børspanikken i starten af februar i år – skal omtrent 2 år tilbage for at finde. Antallet af købsanbefalinger er også over de seneste 10 uger faldet fra 10 til 7.

Alt i alt overraskede regnskabet for 4. kvartal til den positive side, hvilket markedet tog vel imod og sendte kursen op med over 5% til 235. En del af forklaringen på udfaldet i 4. kvartal skal findes i den del af omsætningen, der hidrører fra projekter og andet non-portfolio arbejde. Det kan f.eks. være katastrofeberedskab, og her var bl.a. store oversvømmelser i Nordamerika med til at hjælpe omsætningen i 4. kvartal.

Det betød sammen med lanceringen af en række nye kontrakter, at den organiske vækst i 4. kvartal blev på 3,6%. Det bragte væksten for hele 2017 op på 2,4% og dermed lidt højere end den forventning på ca. 2%, der blev kommunikeret i forbindelse med regnskabet for 3. kvartal, hvor man nedjusterede årets interval fra 1,5-3,5% til 1,5-2,5%. Omvendt faldt driftsmarginen en smule med 0,20 procentpoint, men det var indenfor de opstillede forventninger ved 3. kvartalsrapporten.

Store kunder er stadig nøglen

Der er fortsat god fremgang i udviklingen, når det kommer til de store, globale kunder. I 2017 voksede omsætningen fra ”Global Key Accounts” med 10% organisk, men kun 6% i 4. kvartal der var påvirket af tabet af HP.

Telefonkonferencen indeholdt i øvrigt også en interessant slide 12, der viser den organiske vækst i ISS fra 2010 og frem. Omend udfaldsrummet er mindsket en anelse de senere år, har den udseende som en sinuskurve. Det lægger umiddelbart op til, at den organiske vækst p.t. nærmer sig et lavpunkt, hvorefter den vil vende rundt. Det flugter med kommentaren fra CEO om, at ISS med de seneste vundne kontrakter, og især med den store kontrakt fra Deutsche Telekom (se sidste omtale af ISS), fra midten af 2019 står overfor ”et par år med organisk vækst over det historiske gennemsnit”. Det historiske gennemsnit er opgjort til 3,6% for perioden 2010-2017.

På helt kort sigt vil ISS stadig lide under det delvise tab af HP-kontrakten, som sammen med udskiftningen i en række andre ”modne” kontrakter, betyder at både den organiske vækst og driftsmarginalen vil nå et lavpunkt i 1. kvartal i år. Det var et omdrejningspunkt på sidste telefonkonference, hvor analytikerne blev lidt overrasket over den store ændring i kontraktmixet pga. kontraktudskiftninger. Det er vigtigt, fordi en ny kontrakt normalt vil have en stigende indtjeningsmargin over tid, og derfor påvirke koncernens gennemsnitlige indtjeningsmargin positivt i sine sidste år og negativt i sine første år.

For 2018 guider ISS en organisk vækst på 1,5-3,5%, som vil være stigende henover året fra et lavpunkt i 1. kvartal. Udbyttet for 2017 blev fastholdt uændret på 7,70 kr. per aktie, da opkøbet af amerikanske Guckenheimer opslugte en stor del af de frie pengestrømme i 2017. Den store investering medførte også, at ISS kom tæt på sit eget finansielle gearingsmål (nettogæld < 2,5 x EBITDA). Heri ligger også en forklaring på, at der blev holdt igen med udbyttet, indtil gearingen i løbet af i år forventes at falde ned mod en faktor 2 igen.

Det fulde overblik over konsensusestimaterne og anbefalingerne efter regnskabet er endnu ikke tilgængelige. At dømme ud fra kursreaktionen bør de være til den positive side, men de foreløbigt offentliggjorte anbefalinger peger dog indtil videre i en mere blandet retning.

Målt på P/E ligger 2018- og 2019-estimaterne stadig på et ganske attraktivt niveau i forhold til konkurrenterne indenfor kantinedrift. Tager man samtidig ISS’ defensive karakter med i sine overvejelser er det stadig vores vurdering, at aktien er købsegnet på det nuværende kursniveau omkring 220-235. Vores kursmål er uændret et range på 260-280, som vi satte sidst. Fra dagens kursniveau på 228 svarer det til et kurspotentiale på minimum 15%.

Børskurs på analysetidspunktet: 228,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 260-280

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank