Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Gevinst på indkøb før sommerferien

Linda

lørdag 06. august 2016 kl. 12:46

Fra den 23. juni og frem til den 15. juli lagde vi otte nye aktier i Basisporteføljen, og dermed var hele Basisporteføljens kapital sat i spil. Det skete på et tidspunkt hvor markedet var usikkert, men vi så interessante perspektiver i netop disse aktier.

TDC er siden faldet en smule som følge af en kortsigtet gevinsthjemtagning, men her forventer vi stadig en pæn gevinst.

Chr. Hansen var den eneste skuffelse, da aktien blev straffet hårdt for et kvartalsregnskab, som ikke helt levede op til markedets hårde krav. Det fortæller vi mere om i en særskilt analyse i dette nummer. Konsekvensen var, at der ikke er udsigt til nævneværdige kursstigninger i denne aktie frem til aflæggelse af årsregnskabet, og i et marked med mange spændende muligheder valgte vi derfor at skille os af med Chr. Hansen.

I stedet købte vi BankNordik, som levede op til forventningerne med halvårsregnskabet i den forløbne uge. De øvrige seks aktier var Harboes Bryggeri, Össur, A.P. Møller-Mærsk, cBrain, Ambu og Matas, og som det fremgår af ovenstående tabel har fem af seks af disse aktier klaret sig fint.

De otte nye aktier ligger på de otte første pladser i Basisporteføljen, mens de ”ældre” aktier, Zealand Pharma og H+H International, ligger i bunden. Den ældste aktie i Basisporteføljen er Zealand Pharma, men selvom den p.t. udgør bundproppen i porteføljen er det også den aktie, som vi ser det største kortsigtede potentiale i.

Zealand Pharma fik i juli godkendt et af to produkter i USA, og det medførte en kursstigning på 8 %. AktieUgebrevets Biotek-ekspert Peter Aabo forventer at det andet – langt vigtigere – produkt vil blive godkendt i løbet af august. Her forventer vi en betydelig positiv kurseffekt.

Alt i alt er vi tilfredse med den aktuelle sammensætning af aktier i Basisporteføljen, og på kort sigt har vi derfor ikke planer om udskiftning.

Ad3e70c16cf76ad1a01d

læs hele udgivelsen her 

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank