Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Global økonomi viser robusthed med pil nedad

Morten W. Langer

lørdag 16. juni 2018 kl. 21:42

Økonomisk Ugebrevs Konjunkturbarometer for den Globale Økonomi viser fortsat robusthed især i USA, hvor det for Q2 tegner til en meget stærk BNP-vækst. Europa og Kina fortsætter glidebanen med tab af vækstmomentum. 

Blandt økonomer er der stigende bekymring for den økonomiske udvikling i Europa. Hvad der fra årets start blev opfattet som en parentes med moderat opbremsning i den økonomiske vækst, tegner nu til at blive et markant vækstfald.

De ledende indikatorer for europæisk økonomi fortsætter med at pege nedad, senest understøttet af nye data for erhvervstilliden fra de tyske indkøbschefer i IFO. Alles øjne er dog rettet mod USA, hvor væksten i andet kvartal ser ud til at overstige imponerende 5 procent, ikke mindst på grund af Trumps skattecheck, samt den sidste eufori i denne late cycle, som Saxobanks cheføkonom Steen Jakobsen også beskriver i makroanalysen i denne udgave.

Nøgletallene på hard data er således fortsat stærke, og erhvervslivets overskudsudvikling er også robust, hvilket er med til at understøtte aktiemarkederne, hvor der igen er nærmest euforiske positive tilstande. Flere af de meget ledende indikatorer, altså soft data, begynder at fortælle en anden historie. Blandt andet Citigroups Economic Surprise indeks og den ledende indikator fra ECRI. At alt ikke er fryd og gammen, fremgår også af de seneste data for industriproduktionen i USA, hvor måned til måned-talleneviste et fald på 0,7 procent, det største dyk siden juli 2016.

Blandt økonomer øges usikkerheden også af, at prisen på penge er klart opadgående, og de seneste data for credit impulse for Kina ser ikke særlig opmuntrende ud.

Med den nye runde told på kinesiske produkter fra USA kan den kinesiske eksport komme til at lide mere, end hvad godt er. En yderligere opbremsning af den økonomiske vækst i Kina kan meget let komme til at ramme den vestlige verden hårdt, med Tyskland og USA som de første ofre.

I Økonomisk Ugebrevs konjunkturbarometer står barometerstanden aktuelt på 0,4, i det samlede udfaldsrum mellem plus to og minus to. OECD’s meget pålidelige ledende indikator begynder også at vise svaghedstegn, men især i Europa. I BRIK-landede synes vækstmomentum fortsat at pege opad, mens USA bremser klart op. I Europa er der for landeindikatorerne for Tyskland, Frankrig, Italien og UK tale om klar opbremsning.

8b9746cbce0cc485469e

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Konsulent til intern økonomistyring og tværgående koncernopgaver i Fødevareministeriets departement
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank