Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Gyldendal stadig undervurderet trods nedjustering

Bruno Japp

fredag 06. maj 2022 kl. 9:43

Gyldendal klar til næste skridt i turnaround proces

Gyldendals forventninger til 2022 blev offentliggjort den 8. februar, men de holdt kun 2½ måned. I mandags nedjusterede man forventningerne til årets primære driftsresultat (EBIT) med 28 mio. kr.

I børsmeddelelsen oplyses, at omsætningen i både Trade og Uddannelse har været lavere end ventet, og at især detailsalget har skuffet. Samtidig har streamingmarkedet været ”udfordrende”, mens økonomien også har været negativt påvirket af stigende papir- og trykpriser samt omstruktureringer. Det er en stor portion negative forhold, og det er lidt overraskende, at de alle dukker op blot 2½ måned efter aflæggelsen af årsregnskabet 2021.

I retfærdighedens navn skal dog siges, at man allerede i de oprindelige udmeldinger holdt døren åben for en tilbagegang i indtjeningen. Det primære driftsresultat (EBIT) forventedes således at ende i intervallet 35-50 mio. kr. mod et realiseret resultat i 2021 på 42 mio. kr.

I vores seneste analyse af Gyldendal-aktien fra Formue 7/2022 tilskrev vi dette Gyldendals traditionelt forsigtige udmeldinger, men den fortolkning kan man naturligvis ikke bebrejde selskabet.

Kort efter offentliggørelsen af årsregnskabet 2021 solgte Gyldendal sine ordbogsaktiviteter, og det medførte den 1. marts en reduktion i den forventede omsætning med 10 mio. kr., mens den forventede indtjening (EBIT) til gengæld blev hævet med 40 mio. kr. til 75-90 mio. kr.

Fremadrettet er det afgørende tal imidlertid Gyldendals forventninger til de fortsættende aktiviteter, og her var nedjusteringen en negativ overraskelse. Korrigeret for de ophørende aktiviteter forventes således et EBIT på 0-15 mio. kr. i 2022. Med andre ord holder denne uges nedjustering muligheden åben for et år uden overskud på selskabets fortsættende aktiviteter.

Markedets reaktion har dog indtil videre været beskeden, og aktien handles p.t. til samme pris som i begyndelsen af året. Kursudsvingene omkring årsregnskabet i februar og denne uges nedjustering udligner dermed hinanden.

I vores analyse fra slutningen af februar satte vi 6 mdr. kursmålet til 585, og selvom ugens nedjustering reducerer dette med 9 procent til 534, ser vi stadig Gyldendal som værende på den rigtige vej mod en digitaliseret fremtid. Kursen er faldet 9 procent siden toppen den 7. april, og vi betragter stadig aktien som undervurderet.

Bruno Japp

Aktuel kurs:                                      482,00
Kursmål (6 mdr.):                           534,00

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank