Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

H+H International har indhentet Brexit-tabet

Bruno Japp

tirsdag 24. oktober 2017 kl. 10:17

H+H International er steget med 56% i år i takt med, at frygten for Brexit-konsekvenserne er aftaget. Der er stadig et pænt potentiale i aktien på både kort og lang sigt.

Storbritannien (UK) har haft stor betydning for H+H International på flere måder det seneste år. Eftersom UK er H+H’s største marked skabte Brexit stor usikkerhed omkring selskabets omsætning og indtjening. Det viste sig dog, at frygten var overdrevet, og kursfaldet i forbindelse med den britiske afstemning er i dag mere end genvundet.

Men hvis man kigger godt efter i H+H’s halvårsregnskab kan man konstatere, at UK på kort sigt alligevel påvirker H+H’s resultat i 2017 negativt. Omend på en overraskende måde.

H+H er nemlig i gang med at opgradere sin britiske Borough Green fabrik, og det vil på kort sigt reducere produktionskapaciteten på fabrikken. Det bliver man nødt til at kompensere for ved at importere fra sine polske fabrikker, og det forventes at medføre ekstraordinære omkostninger i 2017 i størrelsesordenen 25 mio. kr.

Set i lyset af frygten for Brexit-afstemningen må det vel nærmest betragtes som et luksusproblem, at man på kort sigt er nødt til at importere produkter for at følge med efterspørgslen på det britiske marked. Men det påvirker altså regnskabet for 2017 negativt, og i første halvår har man foreløbig afholdt ekstraordinære omkostninger på 10,3 mio. kr. til transport af produkter fra Polen til UK.

Halvårsregnskabet påvirkes også negativt med 4 mio. kr. som følge af overtagelsen af det polske selskab Grupa Silikaty, og når regnskabet korrigeres for disse to poster, er H+H’s primære driftsresultat steget med 24% i første halvår.

Forventningerne til EBITDA før særlige poster fastholdes til intervallet 220-240 mio. kr (2016: 210,6 mio. kr), og det mest sandsynlige er, at man ender i den høje ende af dette interval. Det har investorerne da også regnet ud, og H+H’s aktiekurs er steget med 56% i år.

På trods af den kraftige kursstigning er kursen dog stadig lavere end vores seks måneders kursmål for aktien i AktieUgebrevet nr. 12/2017, hvor vi satte det til intervallet 120-130. Vi anser derfor ikke potentialet i H+H for at være udnyttet fuldt ud endnu. Det bekræftes af, at selskabets forventede Price/Earning og EV/EBITDA for 2017 på trods af kursstigningen stadig ligger markant under branchens gennemsnit.

Vi fastholder derfor vores vurdering af H+H International som en attraktiv investering både på kort og lang sigt.

Børskurs på analysetidspunktet: 117,50

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 120-130

Læs tidligere analyser af H+H International her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank