Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Hurtige gevinster i porteføljen, men …

Linda

lørdag 25. juni 2016 kl. 16:33

Pensionsporteføljen har nu også indhentet Copenhagen Benchmark indeks (og overhalet C20 indeks) med den relativt defensive strategi.

Fredag morgen lige efter markedsåbningen indkøbte vi Genmab og A.P. Møller-Mærsk, fordi vi vurderede at markedet helt kortsigtet overreagerede. Dermed blev de ledige 20 % af kapitalen sat i spil, hvorved 100 % nu er investeret. På begge poster har vi hentet en gevinst i omegnen af 10 % på en enkelt dag.

Som det fremgår af Langers Skarpe Aktietips er der bestemt ingen grund til at ånde lettet op, fordi markederne rettede i løbet af fredagen. Advarselssignalerne storblinker fortsat, blandt andet nettosolgte de udenlandske finanshuse for 2,2 mia. kr. danske aktier fredag. Vi har nu fastsat nogle stramme pejlemærker for, hvornår vi eventuelt begynder at sælge ud af porteføljen. Vi ser overhængende risiko for, at aktiemarkederne den kommende tid bliver sat meget længere ned.

Vi har lagt en stop loss strategi, som både går på udviklingen på det generelle aktiemarked (især tyske DAX og amerikanske S&P 500, der styrer retningen på de europæiske aktier) og på udviklingen i de enkelte aktier i porteføljen. Fald under 2000 for S&P Future, og 9200 for DAX Future, altså ca. 2,5 % nede.

Aktuelt er kun en af de ti aktier i porteføljen i et større minus, nemlig Bavarian med minus 14 %. Aktien er sendt 40 % ned fra toppen, og vi vil ikke give den meget mere elastik.

Af de øvrige aktier i porteføljen har Novo Nordisk, Novozymes, Scandinavian Tobacco, Mols-Linien, Parken og TK Development klaret sig pænt gennem tumulten.

Begynder nedturen at bide sig fast vil A.P. Møller-Mærsk, Vestas og Bavarian blive solgt. Genmab er stadig børsens bedste langsigtede aktie, men den er også ekstremt kursfølsom.

Fa7be8690c03f64f7450

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Hvad er Pensionsporteføljen?
Pensionsporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 år for sine handler. Porteføljens mål er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank