Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Hvor længe afbrydes væksten i RTX?

Steen Albrechtsen

mandag 14. september 2020 kl. 7:00

For RTX skal det være skidt, før det bliver godt

RTX mærker nu for alvor effekterne af corona. Det svigtende salg til flere store kunder slår igennem og koster 10% af omsætningen i regnskabsåret 2019/20. I kulissen lurer det svære spørgsmål for investorerne: Er vækstrejsen slut, eller blot midlertidigt afbrudt?

Aktionærerne i RTX har i mange år været utrolig godt vant med en årlig vækst på den rigtige side af 10%. I år ser det ud til at blive anderledes, efter at RTX nedjusterede omsætningen fra 620-650 mio. kr. til 550-570 mio. kr. i 3. kvartalsregnskabet. En del af skaden afværges dog ved, at RTX ganske resolut har tilpasset omkostningerne, og derigennem sikret at indtjeningen fastholdes, trods den ret voldsomme nedjustering af omsætningen med 10%.

Trods den uvarslede nedjustering var det ikke en helt ukendt corona-risiko, da vi allerede fra starten af regnskabsåret har påpeget, at det ville være backend-loadet. Det budskab blev intensiveret efter halvårsregnskabet, hvor de første coronaeffekter begyndte at sætte deres præg og rykke omsætning fra 2. til 3. kvartal af regnskabsåret.

Med den seneste udvikling har corona-effekterne skiftet karakter for RTX. Hvor det i starten handlede om forsyningssikkerhed og forstyrrelser i logistikkæden, og dermed basalt set var et spørgsmål om timing mellem de enkelte kvartaler, så skiftede det henover 2. kvartal til at handle om de positive effekter fra øget salg til health care og øget headset-salg, som blev opvejet af segmentet ProAudio, der blev ramt af den voldsomme neddrosling af koncerter, events m.v.

Med det seneste skifte er der således ikke tale om timing, eller om at modsatrettede effekter udligner hinanden.

Nu er der tale om en direkte effekt, idet flere af RTX’ store kunder nu selv mærker effekterne af de mange corona-tiltag globalt og følgeligt har reduceret deres volumener til et lavere niveau end det tidligere aftalte. Det koster et betydeligt tab af omsætning i indeværende regnskabsår, der slutter 30. september. At der slet ikke nævnes kompensation e. lign. ser vi som en indikation af forhandlingsstyrken mellem ”lille, nordjyske RTX” og de store internationale kæmpekoncerner på kundesiden.

Ved aflæggelsen af regnskabet for 3. kvartal var der kun 1 måned og 7 dage tilbage af RTX’ regnskabsår. Man bør altså have et ganske godt indblik i aktiviteten for resten af regnskabsåret ved nedjusteringen, og på den baggrund bør den nye forventning være meget troværdig og holdbar, uden nye negative overraskelser.

Til gengæld er der bestemt mulighed for, at forventningerne til det nye regnskabsår vil skuffe. Investorerne har med tydelighed vist, at kurs 280 var alt for højt, og det er dagens kurs på 223 principielt også, hvis RTX’ status som vækstvirksomhed trues. Så galt tror vi ikke, at det går. Årsregnskabet fremlægges den 26. november, og her bliver det afgjort, om nedjusteringen var en enlig svale, og RTX stadig er en stabil vækstvirksomhed med en P/E på 20 eller mere.

Vi har fortsat tillid til skaleringsstrategien, men med usikkerhed om varigheden af de lavere volumener – og dermed også om RTX’ væksthistorie, sænker vi vort kursmål fra 240 til 220. Det ligner et niveau aktien kan handle et stykke tid, indtil en afklaring på vækstspørgsmålet viser sig. Og skal vi give et mere konkret bud på det indledende spørgsmål, ja så hælder vi til den midlertidige afbrydelse, som dog nok kan vare flere kvartaler og dermed ind i det nye regnskabsår også.

Steen Albrechtsen

Børskurs på analysetidspunktet 223,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 220,00

Læs tidligere analyser af RTX her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank