Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Ikke mere potentiale i BoConcept

Linda

lørdag 02. januar 2016 kl. 18:17

2/3 af aktierne på børsen endte 2015 i plus. Det er pænt uden at være vanvittigt prangende. Til gengæld er der flere interessante observationer, hvis man dykker lidt dybere ned i tallene. Omkring halvdelen af de stigende aktier – eller omkring 1/3 af samtlige aktier – har præsteret et fornemt afkast på 35 % eller mere. Af tabellen over de mest stigende aktier ser vi, at et medlemsskab af Top 10 faktisk kræver et afkast på mere end 125 %. Det er imponerende på en lille børs med kun lige over 150 noterede aktier.

Ser vi nærmere på tabellen over de 10 mest stigende aktier, ser vi flere karakteristika:

1) Stort er godt. Det stemmer fint med C20-indexets fornemme udvikling globalt set. Listen har overraskende mange store selskaber på listen, hvoraf C20-aktien Genmab med en markedsværdi på 55 mia. kr. er klart den største. Ellers finder vi DFDS og SimCorp med markedsværdier omkring 16 mia. kr. og lidt længere nede B&O med 3,5 mia. kr. Lige udenfor listen finder vi Vestas på en 11. plads (113,6 %) og et par pladser længere nede Lundbeck, Zealand, Bavarian og Pandora med afkast på 92-72 %.

2) Opkøbsrygter belønnes. I 2015 har både Mols-Linien og B&O været i opkøbssøgelys. Begge er fortsat børsnoterede, og det erbestemt ikke er usandsynligt, at de vedbliver at være det. B&O forhandler p.t. om et helt eller delvist salg, mens kapitalfonden Polaris kun nåede 80,1% ejerskab af Mols-Linien i første omgang, og nu forsøger at finde en måde at afnotere selskabet på og tvangsindløse de tilbageværende aktionærer.

3) Succesfuld turn-around. En succesfuld turnaround er også et typisk kendetegn, og her finder vi i år højdespringeren BoConcept, der får følgeskab af porebetonproducenten H+H og også ChemoMetec kunne falde i denne kategori og til dels Mols-Linien.

I særdeles omkring BoConcept og H+H er det værd at bemærke, at aktierne selv efter at turn-arounden var en realitet (og beskrevet i AktieUgebrevet) har budt på pæne kursstigninger. Man kunne f.eks. godt være kommet med på H+H omkring kurs 50-60 og BoConcept omkring kurs 200 efter at turn-arounden var begyndt at slå igennem i forventninger og resultat. Det havde ikke givet et ligeså flot afkast, men risikoen var også markant mindre. Vi vurderer at der fortsat er potentiale i H+H, mens det er svært at se yderligere potentiale i BoConcept i 2016.

4) Stabil fremgang i forretningen. Et år med fortsat fremgang i forretningen er et kendetegn vi godt kan tillade os at putte på DFDS, SimCorp og Genmab. Jobindex hører også til i denne kategori men er næsten for lille at behandle trods sin markedsværdi på 1,2 mia. kr., fordi kun 2 % er i free float. Genmabs succes og fremgang i 2015 er velbeskrevet, og der synes at være bred enighed blandt eksperter og analytikere om, at aktien kan fortsætte – omend i lavere tempo – i 2016 i takt med at værdien i Daratumumab og den øvrige pipeline blotlægges. DFDS’ og SimCorps driftsmæssige fremgang har været hjulpet af en aktionærvenlig politik med aktietilbagekøb og udbytte. DFDS handler til en forventet P/E omkring 14 for 2016, og kan således endnu ikke betragtes som dyr. SimCorp er tilbage på vækstsporet, og skaleringen af forretningen slår fortsat flot igennem på bundlinjen. Aktien handler dog p.t. til en forventet P/E på 32 for 2016 og 28 for 2017, og det må unægteligt siges at være ganske højt

5) Små og spekulative aktier. De små og mere spekulative aktier har også notorisk haft en fast plads på Top 10 listen. ChemoMetec var efter en voldsom 70 % stigning de sidste 5-10 handelsdage tæt på at tage 1. pladsen. Selskabet har vist betydelig økonomisk fremgang de sidste 1-2 år efter flere års stilstand. En så markant stigning på kort tid uden selskabsnyheder bør betyde, at 2016 starter i korrektionens tegn – alt andet vil være mistænkeligt. Selskabet værdiansættes p.t. meget højt til næsten 10 gange omsætningen og 42 gange EBITDA. BioPorto synes at være spekuleret op i kurs forud for en forventelig FDA-godkendelse i starten af 2016. Det er i tråd med vores tidligere anbefaling tvivlsomt om aktiens fremgang kan fortsætte, når FDA-forventningens glæde skal erstattes af benhårde salgstal.

se tabel her

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Nyt job
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Underviser i international Økonomi til Baltorp Business Gymnasium
Region Hovedstaden
Nyt job
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Nyt job
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Nyt job
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Nyt job
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Nyt job
Dygtige økonomer søges til De Økonomiske Råds sekretariat
Region Midt
Økonomi/administration
Region Midt
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Økonomipartner til Arktisk Kommando med tjenestested i Brabrand
Region Midt
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank