Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Investeringstunge sektorer rykker opad

Morten W. Langer

torsdag 04. juli 2024 kl. 11:40

Investeringstunge sektorer rykker opad

Udsigten til, at centralbankerne begynder at nedsætte de korte renter, har senest fået analytikerne til at opjustere deres estimater for det kommende års overskud på en stribe investeringstunge selskaber.

I de tværgående dataanalyser i denne udgave fremgår det, at analytikerne på det seneste har opjusteret overskudsestimaterne for blandt andet Vestas og FLSmidth. Overraskende er de to aktier også nogle af dem, der den seneste uge er blevet sat mest ned i aktiekurs.

Udviklingen afspejler den forvirring, som for tiden præger aktiemarkedet. For der er også fortsat nervøsitet for, at inflationen igen er på vej op, drevet af højere lønninger særligt i serviceindustrien. Og det trækker den modsatte vej.

Indtil videre hælder vi til, at centralbankerne faktisk nedsætter renterne et par gange i år, måske mere. Og det er også det, markedet forventer lige nu: Både de korte og de lange renter er nemlig begyndt at pege entydigt nedad.

Fortsætter dette billede med at gælde, vil vi se en sektorrotation over mod industri, transport, cyklisk forbrug og real estate. Det kan dog godt blive meget tøvende, fordi der fortsat er stor nervøsitet for nyt inflationspres.

I Porteføljen har vi på det seneste øget vægten i de cykliske aktier, blandt andet ved nye indkøb i DSV og NTG, og vi fastholder posterne i NKT, Vestas og FLSmidth. Vi har dog fortsat en balanceret risiko gennem ca. 25 pct. af kapitalen i beskyttelsespositioner, da vi fortsat ser meget nervøse aktiemarkeder på den korte bane.

De beskyttelsespositioner har på det seneste kostet på afkastet i forhold til benchmark indeks. Men det er altså en kalkuleret overvejelse, at vi gerne vil betale en forsikringspræmie i det aktuelle marked, frem for at køre frem med 100 kilometer i timen ved at være fuldt investeret.

Seneste uge var vinderne på det danske aktiemarked særlige historier. Blandt andet fortsatte Zealand Pharma opad, og også Bavarian fik et spark opad efter forhåbninger om et accelereret vaccinesalg til at dæmme op for udbrud af et abekoppeudbrud i Afrika.

Blandt andet ØU’s Life science Portefølje har haft stor glæde af en pæn position i Zealand, og porteføljen har i år et afkast på 38 pct.

Morten W. Langer

Sektorindeks 01

Sektorindeks 02

Sektorindeks 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank