Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

ISS med lille efterslæb

Linda

lørdag 06. august 2016 kl. 12:30

Henover sommeren har ISS-aktien klaret sig knapt så godt som konkurrenterne, og aktien har været bundet i stramt kursrange 240-260.

Med aktiens relativt lave værdiansættelse, ser vi mulighed for at aktien bryder ranget opad.

Konkurrentchartet viser, at ISS ikke har været så stærk efter Brexit, hvor Securitas og franske Sodexo har outperformet ISS markant. ISS-aktien ligger stort set uændret i forhold til kursen før Brexit, mens Securitas og Sodexo ligger ca. 20 % og 15 % oppe. I den helt anden ende af skalaen ligger G4S, som naturligvis er fuldt påvirket af Brexit, og har været i en lang nedtrend gennem det meste af året. En del af forklaringen på ISS’ efterslæb er sandsynligvis, at aktien grundlæggende er af den mere kedelige og stabile slags. Omsætningen vokser ganske marginalt, og forbedringerne i indtjeningsmarginerne skal måles i 0,1 procentpoint.

Stabiliteten kan man f.eks. måle via aktiens betaværdi, der udtrykker aktiens kursbevægelser i forhold til markedet, der pr. definition har en værdi på 1. ISS’ beta-værdi er på 0,70, hvilket betyder at når markedet bevæger sig 1 % op eller ned må det forventes at ISS-aktien bevæger sig 0,7 % op eller ned.

Malurt i halvårsregnskabet?
I en aktie med stor stabilitet og rimelig værdiansættelse går det som regel langsomt opad, mens det kan gå virkelig stærkt nedad, når der en sjælden gang kommer en negativ overraskelse. I lyset af aktiens efterslæb siden Brexit forventer vi, at markedet er klar til at modtage et regnskab, som måske ikke overgår markedets forventning.

Der kan være lidt udfordringer på det engelske marked, som i 2015 stod for 15 % af omsætningen, ligesom eksempelvis den seneste udvikling i Tyrkiet kan få en lille betydning, da landet er en del af ISS’ emerging markets segment, som er det eneste segment, der kan fremvise god organisk vækst og en margin højere end gruppens gennemsnit.

På konsensussiden har der kun været ganske små negative justeringer det sidste stykke tid. Justeringerne ligger i niveauet minus 1% for både 2016 og 2017, så det ser bestemt ud til, at der er lagt op til business as usual for ISS henover halvårsregnskabet. Sentimentet blandt analytikerne er stadig klart positivt med næsten udelukkende hold- eller købsanbefalinger.

Nøgletalsoversigten viser, at aktien er værdiansat noget lavere end de angivne konkurrenter (undtaget G4S), og heri ligger sandsynligvis forklaringen på analytikernes positive syn på aktien. Billedet er det samme, hvis man kigger helt oppe på sektorniveau, hvor ISS også ligger 10-20 % under medianniveauerne, når det kommer til P/E.

Udbyttet er også lidt højere og da koncernen har nået sit mål for gældsniveauet (< 2,5 proforma EBITDA), er der plads til et stabilt og stigende udbytte sammen med indtjeningen. Markedet forventer at udbyttet til næste år vil stige fra 7,40 kr/ aktie til 8 kr/aktie.

Selskabet aflægger regnskab den 16. august, og det vil principielt foregå uden CFO, da den nye franske CFO først tiltræder i november. Resultatet og præstationerne vil i vores øjne være udslagsgivende for, om investorerne har mod på at sende aktien højere op, og ud af det kursrange, som aktien har etableret over de sidste par må-neder. Kigger vi nedad, ser vi ikke den store risiko, da bunden af kursranget omkring 240 har vist sig ganske stærkt – også henover Brexit-panikken. Det er påkrævet med dårlige nyheder i regnskabet eller et meget svagt aktiemarked, hvis ikke ISS efter vores vurdering vil forsøge at bryde op til 270, som minimum henover de næste par måneder.

læs hele udgivelsen her 

Steen Albrechtsen

 

Børskurs på analysetidspunktet: 254                                                 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 260-280

Læs tidligere analyser af ISS her. Password er abonnent email, og med emailen kan adgangskode hentes her .

Fa73aa9f3d9ba3f318d9Cb8e7650601c6ddd8156

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank