Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Jyske Bank skiller sig ud på ét nøgletal

Linda

lørdag 08. juli 2017 kl. 16:26

På et enkelt – og i nogle øjne lidt gammeldags – nøgletal skiller Jyske Bank sig markant ud fra sine nærmeste danske konkurrenter, efter at banken kursmæssigt har stået næsten stille på 3 års sigt.

I vores nylige analyse af Danske Bank (se AktieUgebrevet 23/2017) fokuserede vi bl.a. på, at indre værdi per aktie eller K/I-nøgletallet var ved at blive noget anstrengt. Det er et nøgletal, som i dagens verden mest er relevant i forhold til virksomheder, der er eksistensenstruet i større eller mindre grad. Uagtet at man sjældent skal sætte sin lid til værdierne i regnskabet for kriseramte virksomheder, så er indre værdi per aktie alt andet lige en rettesnor for, hvilke værdier et givent selskab råder over. For sunde og velfungerende banker kan størstedelen af aktiverne opgøres ret præcist. Derfor giver et lidt gammeldags nøgletal som indre værdi god mening, når man kigger på bankerne.

En meget lav indre værdi indikerer alt andet lige, at investorerne ikke har tiltro til værdien af bankens udlån. Eller at man er meget dårlig til at skabe indtjening på kundebasen eller forretningsomfanget. Det omvendte er også tilfældet, og her skiller Ringkøbing Landbobank sig ud i særdeleshed.

Ser vi på K/I-nøgletallet viser det, at Jyske Bank ved dagens kurs kun lige handler over 1. Det er en pæn discount i forhold til konkurrenterne, som vi ikke ser nogen udpræget grund til, selvom banken målt på P/E ligger nogenlunde på niveau med de øvrige banker. P/E for indeværende år ligger i niveauet på 11,3, mens niveauet næste år ligger omkring 11,8. Først i 2019 er der udsigt til en bedring på ca. 10% til et niveau under 11.

Regnskabet for 1. kvartal var på mange måder lig de øvrige storbanker, hvor hovedoverskrifterne var lave nedskrivninger (bedring i landbruget), pæne gebyrindtægter og kursreguleringer og endelig var der også hos Jyske Bank et pres på toplinjen. Hos Jyske Bank var fordelingen dog sådan, at der var nedskrivninger i realkreditdelen på 92 mio. kr, men endnu større tilbageførsler på 143 mio. kr. i bankdelen.

Afkastefterslæb
Som grafen illustrerer, bevæger de store finansaktier sig i øjeblikket meget synkront. Nærstuderes grafen fremgår det, at det kun er Spar Nord, der for alvor stikker ud med en overperformance. Afkastet excl. udbytte ligger for Danske Bank, Jyske Bank og Sydbank indenfor et spænd på 15,6-18,2% de seneste 6 måneder. Og på 12 måneders sigt hedder spændet 48,5-50,2% for de samme 3 banker. Billedet efter Brexit er at markedet – eller i høj grad de store institutionelle investorer – ønsker eksponering mod finanssektoren, og at den enkelte bank i mindre grad er vigtig.

I det lys er interessant, at Jyske Banks K/I er så markant lavere end de øvrige bankers, når markedets kursudvikling alt andet lige indikerer at man de seneste 12 måneder har set meget ens på sektoren. Før eller siden vil markedet sandsynligvis kigge lidt mere selektivt på sektoren, og der vil Jyske Bank efter vores vurdering have en fordel qua den lave K/I. Kombinationen af en attraktiv indre værdi og det store kursefterslæb på 3 års sigt gør, at vi fortsat finder Jyske Bank attraktiv. Den seneste stigning indikerer, at investorerne igen er klar til at kigge sultent på Jyske Bank.

Vores kursmål fra februar på 375-400 er ved at være indfriet, og vi hæver den øvre del af kursmålet til 425, svarende til en K/I omkring 1,2 baseret på regnskabet for 1. kvartal, der viste en indre værdi på 353 kr. per aktie.

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen

Børskurs på analysetidspunktet: 384,50                                           AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 375-425

Læs tidligere analyser af Jyske Bank her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank