Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Kæmpe investortræk mod sikre havne

Morten W. Langer

mandag 17. juni 2024 kl. 9:00

Kæmpe investortræk mod sikre havne

De seneste dage har vi set et af de ret sjældne store generelle stemningsskift på finansmarkederne, som enten kan slukke igen lige så hurtigt, som det startede, eller også er starten på en helt ny periode – hvor investorerne har fokus på risk off. Altså hvor de tager risiko ud af deres porteføljer.

Det sker typisk ved at udskifte risikopapirer i porteføljen med mindre risikofulde papirer, eksempelvis health care, forsikring, stabile forbrugsvarer og obligationer.

Vi har et stykke tid ment, at det var der, man skulle være. Men vores afsæt har været et andet. Nemlig øget risiko for en recession. Og vi ser fortsat de sorte skyer trække op i både europæisk og USA’s økonomi. Den positive del af denne historie er, at vi så måske får hurtigere rentenedsættelser fra centralbankerne end tidligere forventet.

Men i første omgang vil der være fokus på den fornyede usikkerhed i Europa omkring det franske politiske lederskab, og hvordan makroøkonomien udvikler sig.

Nogle af ugens bedste danske performere var netop de defensive health care aktier.

I et ellers meget negativt marked endte flere health care aktier med plusser, blandt andet Lundbeck, Zealand, ALK, Coloplast, Novo Nordisk og Ambu. Til gengæld var der store minusser til blandt andet DS Norden, H+H, NTG, TCM, DFDS, Nilfisk, Mærsk, MT Højgaard, HusCompagniet, Torm og Pandora.

I Økonomisk Ugebrevs Portefølje indhentede vi lidt af efterslæbet til Copenhagen Benchmark, som vi har opbygget de seneste måneder på grund af en meget forsigtig tilgang.

Vi øgede i denne uge positionerne i beskyttelsespapirer, blandt andet ETF’erne i short DAX og i short S&P 500. Porteføljens ETF’er i guld, kobber, og VIX klarede sig også pænt i den ellers urolige uge, hvor det danske aktieindeks faldt 2,5 pct.

Vi planlægger at fastholde de forsigtige positioner i porteføljen som minimum op mod det franske valg. Vi vil også følge de makroøkonomiske signaler tæt, idet der er en hårfin balance mellem, at markedet fokuserer på en mulig økonomisk recession (negativt), eller på hurtigere rentenedsættelser fra centralbankerne end tidligere forventet (positivt).

Morten W. Langer

Sektorer 01

Sektorer 02

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank