Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Kan forretningen følge med Pandoras kursstigning?

Steen Albrechtsen

mandag 12. oktober 2020 kl. 7:00

Efter flere års kurskrise har Pandora-aktien lavet et flot comeback over kurs 500 efter fredagens oppræcisering. Men den stigende risiko for nye store nedlukninger kan stadig presse aktiekursen på kort sigt.

Vi ser tre faktorer, som aktuelt påvirker Pandoras aktiekurs, selvom fredagens opdatering for 3. kvartal indeholdt en oppræcisering og i nogen grad har fjernet lidt af risikoen, idet Pandora indbyggede en højere risiko for nedlukninger i 4. kvartal end tidligere. Samtidig oppræciserede man forventningen til årets organiske vækst til minus 14-17 procent (tidligere minus 14-20 procent) og EBITDA-margin til 17,5-19 procent (tidligere 16-19 procent). Opdateringen for kvartalet bekræftede også, at Pandora ser ud til at have indtaget en konservativ tilgang til sine udmeldinger.

1) Ny nedlukning af samfundet. Den mest åbenlyse faktor er risikoen for en ny nedlukning af hele samfundet, ligesom der også er stor usikkerhed om, hvor stor negativ effekt de globale afstandshenstillinger/-påbud har for salget i særligt højsæsonen op mod jul, hvor der normalt ville være mange kunder i butikkerne.

Pandoras tidligere forventning fra august for 2. halvår om en negativ vækst på 5 til 15 procent byggede på en forudsætning om, at der kun ses mere lokale nedlukninger, og at hele butiksnetværket var åbent igen ultimo 3. kvartal i forhold til 10 procent lukkede butikker ved halvårsregnskabet i august.

Med det stigende smittetryk har den forudsætning vist sig at halte, og derfor er der i den nye forudsætning indbygget, at op til 10 procent af butikkerne kan være lukkede i 4. kvartal. Ved udgangen af 3. kvartal var 95 procent af butikkerne åbne. Konsensusestimaterne peger på en lav tocifret procentvækst for omsætningen i 2021 til 20,6 mia. kr., hvilket skal ses i forhold til 2019-salget på 21,9 mia. kr. og rekordniveauer i 2017 og 2018 omkring 22,8 mia. kr.

2) Forretningspotentiale i Kina. Kina er underdrejet p.t., og her ligger der fortsat et enormt forretningspotentiale. Ifølge Pandoras CEO hænger der en række lavthængende frugter i turnaroundarbejdet, men den helt store indsats er opbygningen af brandet, som venter forude.

3) Kickstart af onlineforretningen. Den sidste faktor er den kickstart af onlineforretningen, som corona har hjulpet med. Onlinesalget steg således hele 176 procent i 2. kvartal, og selvom væksten ikke er lige stærk på alle markeder, styrker det troen på, at Pandora kan klare sig igennem endnu en nedlukning.

Det styrker også troen på, at man kan fastholde sin stærke markedsposition i de kommende år, hvor detailbutikker må forventes stadig at være presset af den stigende onlinehandel. I opdateringen for 3. kvartal kom det frem at onlinevæksten var 89 procent i kvartalet, dvs. lavere end 2. kvartal, men stadig på et flot niveau i betragtning af at 90 procent af butikkerne i gennemsnit var åbent i kvartalet.

Med så stor usikkerhed om den kortsigtede udvikling er det forståeligt, hvis investorerne er i vildrede om Pandoras værdi. Et oplagt pejlemærke er short-interessen, hvor aktien startede året som den mest shortede aktie med en shortandel på 12-13 procent. I marts var den faldet til 8-9 procent og yderligere til 7 procent i maj måned, hvor Pandora solgte 8 mio. stk. fra egenbeholdningen til kurs 226.

Det skete i en book buildingproces, der var overtegnet mere end syv gange. I dag er short-interessen under 5 procent, og det er nok den klareste indikation på, at risikoen for et stort sammenbrud af forretningen og Pandora-brandet er ved at være historie, hvilket fredagens opdatering også i nogen grad bekræftede.

Investorerne har tillid til ledelsen
Qua den pæne tillid som ledelsen allerede nyder, er det oplagt også at kigge i insiderlisterne for at finde et pejlemærke. Her falder Pandoras CEO og CFO’s aktiekøb i marts for 9-10 mio. kr. hver positivt ud, omend det også kan siges at have været en no-brainer på det tidspunkt lige under kurs 200.

Mere vægt ligger der i Pandoras CEO’s køb for hele 23,5 mio. kr. så sent som i august til kurs 408. Ledelsen har vist sig ganske troværdig, og tilliden fra investorerne synes at være kommet via en stor grad af ærlighed i kommunikationen – senest via halvårsrapporten, der meget konkret beskriver coronapåvirkningen, og forventningerne til 2. halvår.

På telefonkonferencen sagde Pandoras CEO meget ærligt og præcist ”We have less crap in the tail”, da han beskrev det smallere sortiment med færre ukurante varer. En effekt, der også indikerer en betydelig forbedring i brandet og lagerstyringen, som samlet set har medført et betydeligt fald i salget af nedsatte/kampagne-varer.

Et pænt langsigtet potentiale i aktien synes klart at være tilstede. I lyset af at investorerne efter opdateringen ser ud til at have indtaget et meget positivt syn på udviklingen, ser vi en højere risiko for, at der måske bliver indbygget for høje forventninger, og at et stigende smittetryk kan ramme forretningen igen, eller blot ramme investorernes tro på udviklingen. Qua den højere risiko for nye corona-effekter sætter vi i første omgang et mere beskedent kursmål på 500, som modsvarer en Price/Earning for 2021 på 14.

Det er til den høje side i forhold til niveauet de senere år, og det afspejler ikke nødvendigvis et stort vækstpotentiale, men snarere at tilliden er tilbage, og at forretningsmodellen har vist sin styrke ved ikke at levere et stort underskud i 2. kvartal.

Skal vi vælge side, tror vi i langt højere grad på en stigning end et større fald, når vi er forbi corona og den eventuelle samfundsmæssige påvirkning de næste par kvartaler. Vort lidt kontraintuitive kursmål afspejler derfor mest af alt en kortsigtet og positiv overreaktion, mens vi på længere sigt ser et godt potentiale i takt med turnarounden og den stigende investortillid.

Steen Albrechtsen
SA og/eller dennes nærtstående ejer aktier i Pandora

Børskurs på analysetidspunktet 550,00

Kursmål (seks måneder) 500,00

Læs tidligere analyser af Pandora her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank